Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Sucevean diagnosticat cu boala Lyme. Peste 200 de persoane, victime ale căpușelor

capusaPeste 200 de persoane din județul Suceava au fost mușcate de căpușe și au ajuns la Spitalul Județean Suceava. De la începutul anului, au ajuns pe mâinile medicilor  243 de persoane, cele mai multe ajungând la spital în ultimele două luni. Cu toții au primit vaccin antitetanic.

De asemenea, la un bărbat a fost confirmată şi prezenţa bolii Lyme.

Medicii atrag atenția că în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele trebuie să evite extragerea acestora arătând că este necesară prezentarea la o unitate medicală, iar după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, pacientului i se administrează vaccin antitetanos.

like-facebookBoala Lyme (Borelioza Lyme) este o boală infecțioasă cu afectare sistemică produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi), transmisă omului prin înțepătura unor căpușe din genul Ixodes infectate. Colocvial, boala este cunoscută și sub numele simplu de borelioză, deși este doar un tip particular de afectare produsă de borrelii.

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că afectând întregul organism, simptomele și semnele ei mimează pe cele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*