Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Fostul șef adjunct al Poliției Suceava, trimis în judecată. Averea, sub sechestru

Comisarul şef Ioan Crap

Comisarul şef Ioan Crap

Fostul adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Ioan Crap,  s-a ales cu sechestru pe casă și terenul aferent construcției. Magistrații Tribunalului Suceava a respins, miercuri, ca neîntemeiată, contestaţia introdusă de Ioan Crap împotriva ordonanţei Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava prin care s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra imobilului constând în locuinţă D+P+M, precum şi terenul aferent construcţiei şi curţii în suprafaţă de 4.465mp., situate în satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, cu valoarea de impozitare de 195.300 lei, până la concurenţa sumei de 86.697,77 lei reprezentând presupusul prejudiciu cauzat.

like-facebookIoan Crap, fost adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Suceava, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA faptele au fost comise între anii 2010 şi 2013, când poliţistul a obţinut în mod ilegal subvenţii pentru un teren agricol pe care îl deţinea doar parţial în proprietate.
„Inculpatul Crap Ioan a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente inexacte şi incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de teren agricol pe care nu îl deţinea în totalitate. Astfel, în 2010 inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafaţa solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafaţă, iar în anii 2012 – 2013 pentru 78,88% din suprafaţa solicitată. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Crap Ioan a obținut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene și de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză”, se precizează în comunicat.

Conform procurorilor, Ioan Crap a obţinut în acest mod, pe nedrept, fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697 de lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză.
Pentru recuperarea prejudiciului a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil care îi aparţine inculpatului.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*