Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

BEJ Suceava a respins contestația lui Ilie Gherman de la Slatina

slatina1Biroul Electoral Județean Suceava a respins ca inadmisibilă, miercuri, contestația depusă de primarul în exercițiu al comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, candidat la funcția de primar din partea PNL.
like-facebookGherman a solicitat convocarea de îndată a președintei Secției de Votare nr 458 Găinești și a membrilor comisiei pentru ca în prezența acestora să se purceadă la verificarea voturilor de către membrii Biroului Electoral Județean.

Potrivit președintelui BEJ nr 35 Suceava, judecător Cătălin Temneanu, atât Legea nr 115/2015 cât și numeroase adrese ale Biroului Electoral Central cu privire la astfel de sesizări nu prevăd o soluționare care ar reveni BEJ.
slatina2
Sesizarea primarului în execițiu, llie Gherman, este susținută și de o sesizare a președintei Secției de Votare nr 458 Găinești, Ivanovici Veronica, care arăta Biroului Electoral Județean că au fost înregistrate numeroase nereguli în sensul că au fost amestecate buletinele de vot. Președitele Secției de Votare a solicitat BEJ în acest sens renumărarea buletinelor de vot pentru candidatul la funcția de primar al comunei Slatina întrucât membrii comisiei au refuzat reumărarea.

Prefectul Sucevei, asaltat cu telefoane de deputatul PSD, Ioan Stan

slatina3Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a declarat că a fost asaltat luni, cu „50 de telefoane de deputatul PSD, Ioan Stan”,  care reclama că primarul Ilie Gherman exercită presiuni asupra membrilor Secției de Votare din Găinești.

Nu trebuie omis faptul că același parlamentar este responsabil de zonă și că este supranumit „baron local”.
Liberalul Ilie Gherman a pierdut alegerile locale la 7 voturi diferență față de ruda sa, social democratul Gherman Ilie Vlăduț.

Acesta din urmă, luni după-amiază, însoțit de un grup de indivizi a stropit câștigarea alegerilor la restaurantul „Centru Vechi” de lângă Prefectura Suceava, acolo unde și deputatul Ioan Stan și-a dat întâlniri cu diverse persoane în cursul săptămmânii trecute, după care ostentativ a trecut prin fața Instituției Prefectului. În grup se afla și unul din membrii de la Biroul de Circumscripție din comuna Slatina. Acesta din urmă, întrebat luni de către reporterul nostru, despre modul în care s-au desfășurat alegerile și de ce nu s-a procedat la renumărarea voturilor invoca că „suntem obosiți”.

Curios este că deși președintele Secției de Votare din Găinești a solicitat renumărarea voturilor, atât președintele Biroului de Circumscripție Slatina, Aurel Stamate, cât și locțiitorul aceluiași birou, Aurel Honceriu, nu au avut răbdarea să soluționeze contestația ci s-au mulțumit cu un apel telefonic. Mai mult, ambii susțineau la Suceava că sunt „obosiți”. Și colac peste pupăză, se prevalau de faptul că legea electorală nu prevede renumărarea voturilor.
Primarul în exercițiu, Ilie Gherman, a sesizat, tot miercuri, Judecătoria Fălticeni cu privire la modul în care s-au desfășurat alegerile la Găinești și a solicitat instanței să dispună renumărarea voturilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*