Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Flutur nu exclude o alianță pentru a obține majoritate în consilii locale: „N-am nici alergie, dar nici nu mor de dragul cuiva”

gheorghe flutur2Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care va fi președinte al Consiliului Județean Suceava, a anunțat că își va da demisia din funcția de senator și că abia așteaptă să revină la președinția Consiliului Județean.

like-facebook„Eu aș veni și mâine dar sunt ușile închise. Așteptăm validarea alegerilor. Am avut o ședință astăzi, cu cei 21 de consilieri județeni care vor fi în viitorul deliberativ județean, așteaptă să fie sunați pentru a participa la ședința de constituire a Consiliului Județean și să ne apucăm de treabă pentru că avem multe de făcut. A trecut campania electorală. Suceava a fost un loc de pelerinaj .Am lansat proiectul „Pelerin în Bucovina”, dar din punct de vedere politic toate celelalte partide și-au adus toți oamenii politici în pelerinaj aici ca să-i ajute la alegeri. La noi nu a fost nimeni”, a spus Flutur.

În ce privește modul de colaborare în viitorul Consiliu Județean, liderul liberal a subliniat că va avea consultări cu adversarii politici pentru proiectele mari și cele de patrimoniu.

„Cred că menirea unui președinte este să explice și să convingă de importanța unei hotărâri și vă garantez vom face în interesul cetățenilor și vom fi extrem de convingători.Vom depune tot efortul”,  a mai amintit Gheorghe Flutur.

Pentru a face majoritate în Consiliul local, PNL ar putea face alianță cu PMP, în condițiile în care liderul județean al PNL, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că nu exclude această posibilitate.

Făcând referire la eventuale alianțe, Flutur a spus: „N-am nici alergie, dar nici nu mor de dragul cuiva”.

Președintele PNL Suceava susține că partidul pe care îl conduce la nivel de județ își dorește să aibă cât mai mulți viceprimari însă acolo unde PNL nu are majoritatea, decizia va aparține primarilor liberali.

„Nu am niciun fel de alergie dar nici nu mor de dragul cuiva. Eu cred că o mare libertate au și primarii care sunt aleși pentru că au un mandat foarte important și va trebui ținut cont.Dar din punct de veder politic, PNL va negocia peste tot unde se poate să aibă viceprimar. Vom lăsa la latitudinea primarilor în funcție să-și facă cea mai confortabilă echipă, dar nu confortabilă în sensul de a nu-i critica în mandat ci de a duce la îndeplinire mandatul.Dacă unii primari liberali se gândesc că vor putea coopta și din Opoziție pe cineva și va fi viceprimar, nu trebuie să fii absurd pentru că uneori trebuie să treci peste logica pătimașă de partid și să fie pragmatismul tot local.Nu dau rețete de la județ”,  a spus Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*