Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Doi copii au ajuns la spital după ce au mâncat tocăniță cu ciuperci

ciuperciUn copil de patru ani și unul de 11 ani au ajuns sâmbătă la Spitalul Județean Suceava după ce au mâncat tocăniță de ciuperci.

Tatăl unui dintre copii a mers și a cules ciuperci din pădure, pe care le-a adus acasă, iar soția sa a pregătit tocănița. Cei doi copii au mâncat, iar câteva ore mai târziu au început să se simtă rău, fiind duși cu ambulanța la spital.

Medicii i-au diagnosticat cu intoxicație cu ciuperci, copiii primind îngrijiri medicale. Ministerul Sănătății are mai multe recomandări pentru cei care vor să consume ciuperci:

like-facebook-Nu consumaţi sau degustaţi, ciupercile care nu le cunoaşteţi sau care vă provoacă suspiciune.
-Nu procuraţi ciuperci din locuri neautorizate.
– Nu colectaţi ciupercile, chiar şi cele comestibile cunoscute, din parcurile orăşeneşti, scuaruri, din vecinătatea drumurilor şi căilor ferate, de la gunoişti. Ciupercile acumulează substanţe toxice şi devin necomestibile.
-Nu implicaţi în procesul de colectare copiii.
– Limitaţi consumul ciupercilor în raţia alimentară a copiilor.
– Spălaţi bine şi fierbeţi ciupercile în 2-3 ape, câte 10-15 minute.
– Nu conservaţi ciupercile în condiţii casnice prin ermetizare. Ciupercile nu pot fi spălate bine de sol, în care se pot găsi spori a bacteriilor, care în condiţii fără aer din conserve produce  toxine, provocând o intoxicaţie gravă la om – botulismul. Fierberea timp de 5 ore nu distruge aceşti spori.
-La primele simptome de intoxicaţie este necesar să vă adresaţi urgent după ajutor medical.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*