Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Aproape 900 de polițiști suceveni, în misiune pentru buna desfășurare a procesului electoral

politistiAproape 900 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

like-facebookPeste 550 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 555 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Suceava, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 266 de secţii. Lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 134 de secţii, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava la 114 secţii, iar poliţiştii de frontieră la 41 de secţii de votare.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 62 de poliţişti, constituiţi în 26 de echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 22 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*