Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Șeful Biroului de Ordine Publică de la Poliţia Fălticeni, trimis în arest la domiciliu

audieri dnaȘeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Fălticeni, Cristinel Miron, ridicat, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și dus la audieri în urma a două percheziții care au avut loc pe raza municipiului Fălticeni, a fost trimis în arest la domiciliu.

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, ca neîntemeiată, propunerea Parchetului de pe lângă Î.C.C.J. –D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Miron Cristinel Vasile, şi dispune punerea în libertate a acestuia, dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. Aceeași instanță a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de același inculpat , pentru o perioadă de 30 zile, începând de astăzi şi până la data de 30.06.2016, inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada martie – mai 2016. În cursul zilei de 31 mai 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul Fălticeni, județul Suceava, reprezentând sediul unei instituții publice și domiciliul unei persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava”, se arată într-un comunicat al DNA.

accident buda1Accidentul a avut loc în aprilie, pe DJ 155A, în localitatea Buda. Băiatul de 15 ani se afla la volanul unui BMW și se întorcea împreună cu patru prieteni în municipiul Fălticeni, după ce a fost la o cabană din comuna Râșca.

like-facebookA.V. a pierdut la un moment dat controlul volanului, într-o curbă, din cauza vitezei excesive, dar și a lipsei de experiență în șofat, tânărul neavând permis de conducere. Mașina a fost proiectată într-un cap de pod, apoi într-o curte.

Doi tineri, unul de 17 ani, iar altul de 18 ani, au fost răniți, ceilalți trei au scăpat nevătămați. Deși inițial se susținea că băiatul nu consumase băuturi alcoolice, se pare că acesta ar fi fost beat.

În cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.
Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe.

Instanța a dispus ca pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul Miron Cristinel Vasile trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, respectiv imobil situat în municipiul Fălticeni, str. Vasile Ciurea, nr. 14, judeţul Suceava ,să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu inculpatul Curcă Florin Marius, respectiv cu martorul Pâslaru Mircea
Judecătorii au desemnat ca şi organ de supraveghere a obligaţiilor impuse inculpatului Poliţia municipiului Fălticeni – Biroul Investigaţii Criminale.

Tribunalul Suceava atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Inculpatul poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. rocurorii din cadrul


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*