Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Anchetă la Spitalul Suceava după ce produsele Hexi Pharma au continuat să fie folosite

spital suceavaA început o anchetă la Spitalul Județean Suceava, după ce a fost descoperit faptul că produsele Hexi Pharma sunt încă folosite, deşi acest lucru a fost interzis  în întreaga țară până la lămurirea scandalului cu produse diluate.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă şi a anunţat Ministerul Sănătăţii, care a trimis echipe de control la unitatea spitalicească.

„Încă din data de 12.05, Direcția de Săntate Publică, în urma solicitării Ministerului Sănătăţii a transmis tuturor spitalelor de pe raza județului Suceava blocarea stocurilor de biocide care aparțin firmei Hexi Farma. Direcția de Sănătate Publică a trimis o echipă de control la fața locului”, a declarat Andrei Ianovici, directorul DSP Suceava.

like-facebookInspectorii trimiși în control au evaluat stocul și verifică ce produse au fost folosite pe pacienții internați în spital. Surse din cadrul Spitalului Județean Suceava ne-au declarat că sunt făcute mai multe analize inclusiv la bebeluși.

Conducerea spitalului susține că toți dezinfectații de la Hexi Pharma au fost retrași şi depozitați în magazie, iar spitalul avea în stoc 1.704 litri de astfel de substanţe când a izbucnit scandalul cu dezinfectanții diluați.

„Singura explicație posibilă este aceea că s-a folosit recipientul și nu conținutul. A fost refolosit recipientul pentru că ultima ridicare din magazie a acelui flacon de Hexaclor a fost pe 11 februarie 2016”, a spus Doina Chirap, directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Judeţean din Suceava.

VIDEO! Spitalul Județean Suceava continuă să folosească produse Hexi Pharma

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*