Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Bărbat trimis în judecată după ce și-a înjunghiat fiul și prietenul de pahar

judecataProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Rusu Radu-Ioan, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunilor de: „tentativă la violenţă în familie” şi „tentativă la omor”.

Rusu Radu-Ioan este tatăl persoanei vătămate R.G.A.. De asemenea, inculpatul este prieten şi cu cea de a doua persoană vătămată din această cauză, respectiv I.T. Cu privire la relaţia dintre inculpat şi I.T. s-a reţinut şi faptul că aceştia obişnuiesc de mai mulţi ani să consume împreună cantităţi mari de băuturi alcoolice, pe acest fond între ei survenind diverse incidente violente, care însă s-au aplanat ulterior fără intervenţia lucrătorilor de poliţie.
like-facebook

În ziua de 01 mai 2016, prima zi de Paşte, ulterior orelor 12:00, inculpatul a consumat băuturi alcoolice la locuinţa martorului R.P. din municipiul Rădăuţi, împreună cu fiul său R.G.A., persoana vătămată I.T. şi fiul acesteia, martorul I. F. M.. După ce au terminat de consumat respectiva cantitate de alcool, persoanele menţionate anterior s-au deplasat spre locuinţele lor, situate la mică distanţă unele de altele.
În jurul orelor 17:00 cu aproximaţie inculpatul se afla la domiciliul său şi dormea; la aceeaşi oră la locuinţa sa se afla fiul său R.G.A., care purta diverse discuţii cu martorul I.F.M.(fiul persoanei vătămate I.T. ).

Persoana vătămată I. T. s-a deplasat spre locuinţa inculpatului Rusu Radu-Ioan pentru a verifica dacă fiul său se află acolo. Imediat ce a pătruns în curtea imobilului l-a observat pe fiul său şi i-a solicitat să-l însoţească spre domiciliu. Fiul său i-a replicat că nu doreşte să vină acasă în acel moment, iar datorită stării avansate de ebrietate în care se afla, I. T. s-a apropiat de fiul său şi a vrut să-l lovească cu palma. R. G. A., aflat la mică distanţă, a intervenit între ei şi în acele împrejurări l-a lovit cu palma peste faţă pe I. T.; deranjat de acest gest, I. T. i-a aplicat o lovitură cu pumnul în plină figură numitului R. G. A.. După acest incident, I.T. şi fiul său I. F. M. s-au deplasat spre locuinţa lor.

În jurul orelor 19:00-20:00 inculpatul Rusu Radu-Ioan s-a trezit şi a aflat de la fiul său despre incidentul petrecut în urmă cu puţin timp în curtea casei sale.
Inculpatul a purtat o convorbire telefonică cu martorul R. P. şi a aflat că la locuinţa sa se află şi I. T. .

Ulterior acestei convorbiri telefonice inculpatul şi cu fiul său s-au deplasat la locuinţa martorului R. P., persoana vătămată R.G.A. luând de la domiciliu său o furcă.
Persoana vătămată I.T. a ieşit din locuinţă pentru a vedea ce se petrece în curte însă, înainte de a apuca să discute cu cele două persoane, numitul R. G.A. s-a apropiat de el şi a început să-l lovească cu pumnii.

Din probele administrate a rezultat că în continuare cei doi s-au îmbrâncit, s-au lovit reciproc, au încercat să se ia la trântă, fiecare dintre ei încercând să-l doboare pe celălalt.
Inculpatul Rusu Radu-Ioan a scos din buzunar un cuţit şi a încercat să-l lovească pe I.T.. Atât datorită întunericului (incidentul petrecându-se în jurul orelor 21:30) cât şi stării avansate de ebrietate în care se afla în acel moment, inculpatul a aplicat însă lovitura cu cuţitul în zona dorsală a fiului său. Dându-şi seama că l-a lovit pe fiul său, inculpatul a aplicat ulterior o altă lovitură de cuţit în zona laterală dreapta a abdomenului victimei I. T..

Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, victima I.T. a prezentat leziuni ce au necesitat în vederea vindecării un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale. Prin ele însele, la momentul producerii, leziunile au fost de natură să pună în primejdie viaţa victimei.

Cu privire la persoana vătămată R.G.A., medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava a concluzionat că prezintă echimoze, excoriaţii şi plagă înţepat-tăiată torace posterior paravertebrală dreapta nepenetrantă. Leziunile au necesitat în vederea vindecării un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*