Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Municipiul Suceava va avea încă doi cetățeni de onoare. Vezi cine sunt!

clMunicipiul Suceava ar putea avea încă doi cetățeni de onoare. Consiliul Local Suceava va avea pe ordinea de zi de joi un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare profesorului de fizică, Costică Costan, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”din Suceava și arhitectului Doru Ghiocel Olaș. Cele două propuneri au fost avansate de conducerea instituției liceale de învățământ și respectiv a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
like-facebook
Costică Costan este unul din cadrele didactice care s-au preocupat de pregătirea elevilor, iar 60 de elevi care au fost sub îndrumarea acestuia s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de fizică, mulți revenind acasă cu premii naționale și internaționale.

În ce îl privește pe arhitectul Doru Ghiocel Olaș, el a fost cel care a proiectat numeroase lăcașuri de cult între care Catedrala „Nașterea Domnului” și bisericile „Sfânta Mina”, „Sfântul Gheorghe” și „Nașterea Maicii Domnului”. El este recunoscut ca un creator de frumos, apreciat și pentru numeroasele lucrări de caricatură, fiind un veteran al graficii satirice. Arhitectul este fiul meșterului popular Dragoș Olaș din coomuna suceveană Vama.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*