Oana Sârbu Botezatu, în vârstă de 36 de ani, din Suceava este pasionată de folclor încă de mic copil. A crescut și a învățat din tainele acestui segment al culturii însoțindu-l pe tatăl său la muncă. Pasiunea pentru muzică o are de altfel moștenită de la tatăl său, care a fost nimeni altul decât compozitorul, folcloristul și dirijorul George Sârbu. Oana este cea mai veche membră a Ansamblului de copii și tineri „Balada Bucovinei” din Suceava.
George Sârbu a a activat între anii 1961-1979 ca dirijor al Orchestrei de muzică populară a Ansamblului Folcloric „Ciprian Porumbescu” Suceava, între anii 1980-1989 ca dirijor şi director al Orchestrei de muzică populară „Plaiurile Bistriţei” Bacău iar între anii 1983-1984 şi în 1989 lucrând cu Ansamblul Folcloric „Ciocârlia” Bucureşti 1990-1995 – Dirijor, director şi secretar muzical la Ansamblul Folcloric „Ciprian Porumbescu” Suceava.
În 1990 înfiinţează independent Ansamblul „Balada” Suceava, care din anul 2002 se numeşte Ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei” cu realizări culturale prin spectacole, albume audio, emisiuni de televiziune şi de radio. În 2002 înfiinţează Fundaţia Culturală „George Sârbu” pentru promovarea, conservarea tradiţiilor folclorice şi religioase din Bucovina şi Moldova, sprijinirea Ansamblului „Balada Bucovinei” din Suceava (deplasări peste hotare în Franţa, Italia, Spania, Germania, Republica Moldova, Polonia şi realizarea a 12 albume audio ). Maestrul George Sârbu i-a insuflat talentul creator fiicei sale, Oana care este conducătorul artistic al ansamblului.
„Prin acest ansamblu s-au perindat generații de tineri unii deja nume consacrate și cunoscute publicului sucevean și chiar la nivel național. Aici au învățat să cânte copii pasionați de muzică care apoi au ajuns soliști de muzică populară și instrumentiști ai actualului Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Dar nu numai ei, ci și preoți, medici sau profesori care sunt pasionați de cântec și frumos”, a spus Oana.
Absolventă a Liceului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, ea a preluat din 2003 conducerea ansamblului format de tatăl său dar este în același timp și consultant artistic la Centrul Cultural Bucovina.
În perioada 2008-2010 a fost preparator universitar la Facultatea de Muzică din Piatra Neamț, instituție de învățământ superior ce aparține de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.
În luna decembrie 2015, ansamblul „Balada Bucovinei” a împlinit 25 de ani de activitate iar sfertul de secol a fost marcat așa cum se cuvine printr-un spectacol. Cei care au ținut mereu să sprijine acest ansamblu au fost oameni cu credință și care își doresc să contribuie la păstrarea și promovarea tradițiilor.
„Îmi place să fie promovat folclorul autentic și să fie dus mai departe din generație în generație. Bucovina este un izvor nesecat de folclor și trebuie să promovăm această valoare a zonei”, susține Oana Sârbu Botezatu.
Ansamblul a participat la peste 30 de emisiuni TV realizate în București și Suceava.