Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Amenzi de aproape 100.000 de lei date după controale la pensiuni și hoteluri

pensiuneÎn perioada 10 – 12 mai 2016 , echipe mixte de control constituite din poliţiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, au desfășurat o acţiune în sistem integrat de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate de primire turistică.

like-facebookAcţiunea a vizat agenţii economici de pe raza judeţului Suceava care desfăşoară activităţi de primire turistică şi asigurarea serviciilor de cazare turistică şi alimentaţie publică, fiind verificate 22 de unităţi de cazare turistică.

Au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 90.600 lei. Au fost aplicate 15 contravenţii în valoare de 86.000 lei la OG 21/1992 privind protecţia consumatorului, alte 7 sancţiuni fiind aplicate la H.G. 348/ 2004 şi 2 la H.G. 237/2001 privind evidenţa şi protecţia turiştilor.
De asemenea, au fost confiscate bunuri şi alimente cu termenul de valabilitate expirat iar ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea activităţii unei societăţi comerciale.

Pentru ca turiştii să se bucure de un concediu liniştit sau de un week-end în siguranţă, poliţiştii le recomandă să acorde o atenţie sporită lucrurilor personale, atunci când merg să se relaxeze, în timpul ieşirilor la iarbă verde sau în drumeţii.

Nu lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere în autoturisme.

Când aţi ajuns la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate lângă maşină. Nu expuneţi sumele de bani pe care le deţineţi!

Manifestaţi grijă faţă de bunurile dumneavoastră! Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente.

Păstraţi portofelul/geanta în faţa dumneavoastră, aproape de corp, cu deschiderea către interior!

Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.

Lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele în seiful hotelului! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare efectuării plăţilor curente!

Dacă vi s-a repartizat o cameră la un etaj inferior, nu lăsaţi geamurile deschise! Este calea cea mai uşor accesibilă hoţilor!

Închideţi uşile de la balcon/terasă (acestea pot fi uşor escaladate)!

Dacă traseul este mai lung, e bine să vă căutaţi cel puţin încă un partener de drum pentru a vă ajuta le nevoie.

Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul. Nu luaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*