Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Zeci de amenzi date de pompierii suceveni, în primele trei luni ale anului, în urma unor controale tehnice

bazar (22)Compartimentul inspecție din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a efectuat, în primele 3 luni ale acestui an, 294 de controale tehnice. Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată, a declarat că dintre acestea, două s-au făcut la lucrări de investiţii; 163 la operatori economici; iar unul a vizat obiective cu pericole de accidente majore cu substanţe periculoase.

like-facebookCadrele ISU Suceava au verificat 93 de instituţii publice; 35 de construcţii hidrotehnice, inclusiv în cadrul comisii mixte pentru igienizarea cursurilor de apă; 6 puncte de comandă; 4 servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă şi încă 6 servicii private pentru situaţii de urgenţă. El a mai amintit că urmare a deficienţelor constatate, au fost date 1.121 avertismente şi 83 de amenzi contravenţionale, acestea din urmă însumând nu mai puţin 1,1 milioane de lei.

„De asemenea, au fost luate 3 măsuri de dispunere a opririi activităţii la cluburi, restaurante, centre comerciale”, a spus Alin Găleată.

Pentru pregătirea pe linia prevenirii, intervenţiei şi comportării pe timpul producerii situaţiilor de urgenţă, în primul trimestru al anului ISU a organizat 483 de cursuri şi instruiri în domeniul apărării împotriva incendiilor şi pe linie de protecţie civilă, dintre care 306 la operatori economici, 171 la instituţii publice, iar 6 în localităţi ale judeţului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*