Cinci brățări dacice din patrimoniul cultural românesc au fost descoperite de un posesor de detector de metale din Pătrăuţi, județul Suceava. Descoperirea făcută în zona Solonețu Nou este unică și atipică pentru Bucovina. Viorel Blănari, consilier la Direcţia pentru Cultură Suceava, a declarat că brățările dacice din argint reprezintă modelul tipic populaţiei autohtone de început de mileniu I având caracteristicile celor care au aparţinut dacilor liberi, care au populat aceste teritorii în acea perioadă.
În primă fază la Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție iar abia apoi vor ajunge la Muzeul Bucovinei entru evaluare.
Cristian Hatnean, cel care a făcut descoperirea, ar putea fi recompensat dacă la evaluarea amănunțită se va demonstra că provin din epoca dacică. Patru din cele cicni dintre brăţări sunt în stare foarte bună, fiind întregi şi bine conservate. Dimensiunile însă diferă, două sunt peste 40 de centimetri, şi două de de 18 centimetri.
În 2014, în zona Soloneţu Nou a fost descoperit cel mai mare tezaur geto-dacic din România. Este vorba despre peste 300 de monede din argint brut care au intrat în patrimoniul Muzeului Bucovinei.