Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Acțiune de prevenire a violenței desfășurată de polițiști la Școala Gimnazială Pârteștii de Sus

fara violenta scoli (1)La nivel judeţean, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, desfăşoară în perioada 09 – 13 mai 2016 acţiuni în sistem integrat (poliţişti de ordine publică, poliţişti judiciarişti, poliţişti rutieri şi poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii) pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ şi în zona adiacentă acestora.

fara violenta scoli (2)Peste 160 de poliţişti sunt angrenaţi zilnic în aceste activităţi, desfăşurându-se atât acţiuni preventive de informare şi responsabilizare a elevilor cât şi acţiuni operative în teren de identificare a elevilor în situaţii de absenteism şcolar, securizarea zonelor din proximitatea şcolilor, controale în unităţile alimentare din apropierea unităţilor de învăţământ.like-facebook

O acţiune preventivă amplă a avut loc la Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus din comuna Cacica. Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, în parteneriat cu conducerea şcolii – director profesor Cojocar Săhlean Marcel, consilier educativ Ucraineţ Creţu Maria şi profesor Drăghici Adriana au organizat manifestarea ,,Împreună împotriva violenţei”. A fost organizat un grup de lucru pentru analiza riscurilor şi vulnerabilităţilor tinerilor, iar ulterior au fost organizate activităţi interactive cu peste 200 de elevi cu vârste cuprinse între 9 şi 15 ani.fara violenta scoli (3)

O iniţiativă deosebită în vederea analizării cauzelor conflictelor şcolare şi a faptelor cu violenţă în şcoli, dar şi a identificării soluţiilor de detensionare a fost promovată de dna. consilier educativ a şcolii Ucraineţ Creţu Maria şi profesor Drăghici Adriana, care au organizat jocuri de rol, dar şi o piesă de teatru cu tematică nonviolentă.
Activităţile interactive au implicat toţi copiii prezenţi, împărţiţi pe grupe de vârstă, fiind organizate ateliere şi workshop-uri tematice.
fara violenta scoli (4)La finalul activităţilor directorul unităţii, profesor Cojocar Săhlean Marcel şi poliţiştii de prevenire au organizat o festivitate de premiere a unui concurs derulat sub sloganul ,,O faptă bună”. Peste 80 de elevi au participat la acest concurs, fiecare realizând eseuri în care au trebuit să descrie o faptă bună pe care au făcut-o. Câştigătoarea concursului a fost o elevă din clasa a II-a – Sava Ionela.
Participanţii la concurs au primit premii – rechizite, dulciuri, jucării.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*