Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Polițiști atacați și înjurați după o urmărire în trafic

Doi polițiști au fost atacați cu o piatră și înjurați după o urmărire în trafic. Potrivipolitiet unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, pe 6 mai, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Rădăuți, în timp ce executa serviciul de supraveghere și control a traficului rutier și se deplasau pe DN2E dinspre localitatea Marginea către Solca, în interiorul localității Clit, au observat pe aparatul radar din dotare faptul că din sens opus se deplasează un autoturism cu viteza de 80 Km/h.

Oamenii legii i-au făcut semnal de oprire, folosind semnalele acustice, luminoase și paleta reflectorizantă, dar conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea către comuna Marginea. Echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului pe DN2E. Urmărirea a continuat cca un km pe DC Voitinel până la poarta unei locuințe, loc în care conducătorul autoturismului a oprit.

În momentul în care conducătorul autoturismului Audi a coborât din mașină, polițiștii au observat faptul că acesta părea sub influența băuturilor alcoolice și a fost identificat ca fiind un bărbat de 41 ani, din comuna Voitinel, persoană despre care se cunoștea faptul că este cercetată într-o altă cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
Agenţii au coborât din autospeciala din dotare cu scopul de a-l imobiliza pe conducătorul auto, însă acesta, s-a opus, a aruncat cu o piatră în direcţia lor şi a proferat injurii şi ameninţări.
La fața locului s-au adunat mai multe persoane, printre care și minori, care manifestau un comportament ostil la adresa polițiștilor.

„Având în vedere raportul disproporționat de forțe precum și prezența la fața locului a unor minori, cei doi agenți de poliție nu au folosit armamentul din dotare și pentru a evita degenerarea conflictului s-au retras de la fața locului, solicitând sprijin. Până la sosirea echipei operative bărbatul de 41 de ani a părăsit locuința de domiciliu cu autoturismul, acesta fiind identificat ulterior abandonat și încuiat în pădure, la marginea drumului forestier din zona numită „Slatina” de pe raza comunei Vicovu de Jos, zona „Remezău”, la o distanță de aproximativ 6 km față de locuința de domiciliu. La 09.05.2016, în urma continuării cercetărilor bărbatul de 41 de ani a fost localizat şi reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Poliției.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*