Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Traian Băsescu, la Suceava: Perspectiva PNL și PSD este să devină partide reziduale

lansare PMP (20)Traian Băsescu a declarat la Suceava, la lansarea candidațior Mișcării Populare pentru alegerile locale din iunie 2016, că i-a plăcut spiritul candidaților acestei formațiuni politice, un spirit de învingător.

like-facebookȘi așa trebuie să fie. Știu aroganța celor două partide care își spun <Noi, marile partide: PSD și PNL>. Vă asigur că nu sunt mari, sunt mici, sunt depășite de vreme, sunt partide cărora le-a venit timpul să iasă de pe principala scenă politică a țării. De altfel, perspectiva lor este să devină partide reziduale, partide fără pondere majoră în viața politică românească. Modul cum le privește populația ne arată că aceste partide și-au încheiat mandatul. Eu nu le contest succesele. Și-au atins cele două mari ale României, adică intarea în NATO și intrarea în UE și sunt mândru că sunt cel care în numele României în aprilie 2005 am semnat Tratatul de Aderare al României la UE. Dar reafirm că aceste partide, dincolo de atingerea celor două mari obiective strategice sunt partide compromise. Sunt partide care nu mai prezintă garanții pentru viiitor, garanții pentru populație. Populația nu mai are încredere în ele. De aceea previziunea mea este că vor deveni partide mici, partide de subsol. Este momentul în care noi trebuie să credem în victoria noastră”, a mai spus Băsescu.

Fostul șef al statului a dat ca exemplu perioada când era la Partidul Democrat și deși a intrat în campanie electorală cu un partid care avea în București doar 4 procente, a câștigat Primăria Capitalei în al doilea tur de scrutin.

„Orice atlet care intră în competiție nu intră ca să piardă, ci ca să câștige. Așa este și în politică. Partidele intră în competiție și vor ieși învigătoare acele care intră cu convingerea că pot să câștige. Îmi aduc aminte în 2004, la București, Partidul Democrat avea 4 la sută, am intrat în ultima clipă în competiție și am câștigat primăria capitalei în dauna lui Oprescu care luase din primul tur 46%. Acolo a rămas și după turul al doilea. Am crezut de la bun început că eu intru în competiție ca să câștig. La fel trebuie să intre și PMP în această competiție cu convingerea că o poate câștiga.Vă asigur că o veți și câștiga dacă veți intra cu această convingere.Ca să nu fiu acuzat de exagerări vreau să vă spun că foarte importantă este mentalitatea cu care intri în această competiție. S-ar putea că deși ești convins că vei câștiga să nu iei locul I ,o să iei locul II.Dar vei ști atunci că nu ți s-a datorat ție ci pentru că electoratul a avut altă opțiune pentru locul I.Dar dacă intri cu mentalitatea de a lua locul II sau III ,cu certitudine ajungi pe locul V sau VI.De aceea extrem de important este să credem în ceea ce am spus de la bun început că românii au nevoie de un partid nou,de un partid care să nu aibă atârnate de picioare toate poveștile negre ale tranziției.Am convingera că intrând în competiție cu această mentalitate,cu certitudine vom câștiga.Deci, pe 6 iunie pe prima treaptă a podiumului,în județul Suceava avem și primar pentru municipiul Suceava, avem și președinte de Consiliu Județean, avem și primar pentru Arbore, Cajvana, avem pentru toate localitățile oameni valoroși”, a mai spus Băsescu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*