Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Peste 70 de acțiuni sportive organizate de DJST în primele trei luni ale anului

terenuri sportÎn primul trimestru al anului 2016, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) a organizat, potrivit calendarului competiţional judeţean, 74 de acţiuni sportiv-recreative, interval în care, pentru copii şi juniori au fost făcute 8 selecţii.

like-facebookSportivii legitimaţi în judeţul Suceava au obţinut, în perioada la care facem referire, două medalii la competiţiile internaţionale oficiale, informează  directorul Cristinel Bărculescu, precizând că este vorba despre câte o medalie câştigată la campionate mondiale, respectiv cele europene. Rezultatele sportivilor suceveni legitimaţi sunt mai consistente în ceea ce priveşte numărul de medalii obţinute la competiţiile naţionale oficiale, 16 fiind aduse în judeţ de seniori, 4 de tineret, 23 de juniori, în timp ce altele 30 au fost obţinute de copii.

În cele dintâi 3 luni ale anului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret a organizat 35 de acţiuni în cadrul calendarului sportiv judeţean al Programului „Sportul pentru toţi”, încheiat fiind un contract de voluntariat aferente acestui program. În colaborare cu federaţiile sportive, a fost asigurată pregătirea loturilor reprezentative şi condiţiile optime pentru organizarea şi desfăşurarea unei etape finale, în vederea pregătirii sportivilor care fac parte din loturile naţionale de juniori, tineret şi seniori îndrumate fiind 3 de unităţi şi secţii de performanţă.

Potrivit DJST, în judeţul Suceava funcţionează 16 asociaţii sportive judeţene, 17 cluburi sportive de drept public,  77 de cluburi sportive de drept privat şi alte 309 de asociaţii sportive.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*