Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Decizie definitivă! Tânărul care i-a tăiat gâtul iubitei sale de 16 ani, trimis la închisoare

retinuti arestatUu tânăr de 27 de ani din comuna Stroiești a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la închisoare pentru tentativă de omor. Ilie Morari va sta șase ani și șase luni după gratii după ce, pe fondul geloziei, a tăiat-o la gât pe iubita sa de 16 ani cu un cuțit.

Acum, el trebuie să-i plătească fetei 1.160 de lei – daune materiale și 20.000 de lei – daune morale, Spitalului Județean Suceava suma de 1.027 de lei – cheltuieli de spitalizare, Serviciului de Ambulanță Suceava suma de 488,5 lei, iarși statului suma de 1.500 de lei – cheltuieli judiciare.

like-facebookPotrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Maria Cristina Ciornei, adolescenta G . M . L . a avut o relaţie sentimentală cu inculpatul Morari Ilie în vârstă de 27 de ani.
Relaţia a fost la început bună, s-au înţeles bine însă pe parcurs lucrurile s-au înrăutăţit, chiar agravat, motivul constituindu-l crizele repetitive de gelozie ale inculpatului.

Din cauza geloziei și a comportamentului violent al individului, precum şi a diferenţei de vârstă dintre cei doi, G . M . L . a decis să pună punct relaţiei şi să se despartă în termeni amiabili.
Inculpatul a început să aibă un comportament obsesiv, o urmărea pe victimă şi o suna des la telefon întrebând-o unde se află. Astfel, în cursul zilei de 29 noiembrie 2015, după ce în prealabil inculpatul a sunat-o pe G . M . L . la telefon de mai multe ori, cerându-i să se împace şi să îi mai acorde o şansă, Morari Ilie a urmărit-o prin oraş, în timp ce aceasta se deplasa spre un hipermarket din municipiul Suceava unde urma să se întâlnească cu mama ei. În incinta complexului comercial cei doi au stat de vorbă, după care victima s-a deplasat pe jos în direcţia locuinţei sale, fiind urmată îndea proape de inculpat. Pe drum, acesta o ruga şi îi cerea să se împace şi să reia relaţia de prietenie.

În timp ce se aflau în apropierea parcării unui alt hipermarket,  Morari Ilie a devenit violent, a bruscat victima şi a tras-o în direcţia lui cu intenţia de a o săruta. În momentul în care victima la respins, inculpatul, într-un acces morbid de furie, a scos din buzunarul hainei cu care era îmbrăcat un cuţit şi a lovit-o iniţial în partea stângă a gâtului, lovitura fiind una superficială. Apoi inculpatul a lovit-o din nou, în partea dreaptă a gâtului (cervical lateral dreapta), lovitura fiind profundă şi provocând o plagă de 6,3 cm. În clipele imediat următoare, inculpatul s-a făcut nevăzut, luând-o la fugă în direcţia râului Suceava. Cuţitul folosit nu a fost identificat până în această fază a cercetărilor.

În sprijinul şi ajutorul persoane i vătămate au venit mai mulţi cetăţeni, care i-au acordat prim ul ajutor şi au apelat de pe telefonul mobil SNUAU 112 . G . M . L . a fost transportată cu o ambulanţă la spital, beneficiind de îngrijiri medicale.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză medico-legală victima prezenta excoriaţii şi plăgi tăiate din care una profundă cu interesare musculară la nivel cervical lateral dreapta, ce a putut fi produsă cu un corp tăietor-înţepător, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*