Vineri 14 Iunie 2024, Actualizat acum 165 zile 12:00 am

FOTO! Copiii au luat cu „asalt” biroul primarului din Hânțești

copii la hantesti (2)Primarul comunei sucevene Hânțești, Daniel Olariu, a fost vizitat la sediul Primăriei, în cadrul săptămânii „Școala Altfel” de elevii din localitate. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii patru ani, în luna aprilie, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară se derulează programul naţional “Şcoala Altfel”, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pe timpul vizitei, copii au putut vizita birourile administrației locale inclusiv ale primarului și viceprimarului și au putut afla mai multe date despre atribuțiile edilului comunei și cum este să fii ales de către cetățenii în slujba lor. Micuții s-au aflat pentru câteva minute în rolul de primar dar și de consilier local, întrucât au stat la concluzii în sala deliberativului local. Ei au adresat întrebări primarului și și-au imortalizat momentul cu o fotografie la biroul acestuia.

copii la hantesti (1)Pe lângă birourile primarului şi viceprimarului, copiii au făcut un tur complet al Primăriei, intrând în fiecare birou, astfel încât să cuprindă şi să se familiarizeze cu toate activităţile desfăşurate în cadrul unei primării”,  a spus primarul Daniel Olariu.

Pentru majoritatea copiilor atât vizita la Primărie dar mai ales faptul că au avut ocazia să discute cu primarul.

Vizita elevilor la Primăria comunei Hânțești a fost într-adevăr o activitate… „altfel” şi pentru reprezentanţii Primăriei; o activitate binevenită, care a adus și la un… altfel de dialog între aleşii locali şi cei mai tineri cetățeni ai comunei , a reprezentat o adevărată mândrie şi le-a adus o mare bucurie şi emoţie în suflet.copii la hantesti (4)

Un plus a fost și aspectul că la aceste întrevederi zâmbetele sincere au fost „la putere“: Copiii au fost bucu­roși de vizitarea în premieră a unei atât de importante instituții publice și de noutățile auzite iar aleșii lipovani s-au simțit bucuroși de… bucuria copii­lor din satul lor!„Şcoala Altfel” – este un program dedicat activitaţilor educative extracuriculare şi extrascolare, principalul obiectiv al acestuia fiind implicarea elevilor şi a profesorilor în activităţi de educaţie non-formală, care să puna în valoare talentele, preocuparile extrașcolare şi competenţele elevilor, în domenii cât mai diverse şi interesante.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*