Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

O biserică din lemn va fi ridicată la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Va fi deschisă nonstop

sihastria putnei (3)Starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, arhimandritul Nectarie Clinci, a declarat că în cadrul complexului monahal va mai fi ridicată o bisericuță din lemn cu hramul Sf Ioan Botezătorul ca urmare împlinirii a 20 de ani de la înființarea vechiului schit al mănăstirii(26 septembrie 1996 a fost sfințită biserica cea mică a mănăstirii).

„Am decis să o ridicăm o bisericuță, micuță, din lemn, pe dealul din fața bisericii din piatră. Asta am hotărât la începutul acestui an și nu în urma discuțiilor care au apărut în presă. În incinta complexului noi mai avem bisericuțe mici din lemn dar și una mai mare. Am decis să ridicăm încă una din lemn pentru că locul acesta se pretează pentru unui asemenea lăcaș de cult. Noi am constatat că omul când este păcătos simte nevoia să se roage într-o bisericuță mică…să-l simtă pe Dumnezeu mai aproape. Catedralele și bisericile mari îți dau impresia că Dumnezeu este sus, este departe. Nu este așa…Faptul că nu ești aproape de Dumnezeu prin pocăință și prin spovedanie, prin rugăcine, prin mergerea la sfânta liturghie, ai frica aceasta de a merge în bisericile mari,în catedrale..Și îi înțeleg și pe oamenii aceștia”, a spus înalta față monahală.
like-facebook
Lăcașul din cult va fi deschis zilnic pentru oricine dorește să se roage și să se închine așa cum este deschisă fiecare biserică din incinta complexului monahal.

Bisericuța din lemn va fi ridicată în apropierea fostului cimitir vechi al mănăstirii. Mormintele rămase vor fi îngrădite și fiecare loc de veci va avea cruce.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*