Miercuri 26 Iunie 2024, Actualizat acum 177 zile 12:00 am

Transportatorii de persoane, la control. Polițiștii au dat peste 300 de amenzi

microbuzÎn ultima perioadă, poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu, poate avea consecinţe din cele mau grave.
Activităţile de control au ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră în domeniul transportului de persoane, având în vedere specificitatea perioadei, înregistrându-se valori crescute de trafic.
like-facebook
În perioada 11 – 14.04.2016, pentru diminuarea factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie, în scopul menţinerii unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, împreună cu birourile și formațiunile rutiere, au organizat şi desfăşurat acţiuni de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii autovehiculelor licențiate pentru transportul public de persoane, cât și cele din mediul concurențial folosite pentru transportul public de persoane ce nu respectă regimul legal de autorizare/licenţiere indiferent de capacitatea de transport și care produc dezechilibre în rândul activității de transport public în contradicție cu activitățile desfășurate conform reglementărilor legale.

În cadrul acțiunii au fost verificate 337 de vehicule şi au fost aplicate 299 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost constatate şi trei infracţiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Pentru abaterile la regimul rutier constatate au fost reţinute 8 permise de conducere şi a fost retrase 25 de certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost indisponibilizate 7 vehicule şi au fost aplicate şi 6 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 modificată privind desfăşurarea activităţii de comerţ.

Un bărbat de 67 ani a condus microbuzul aparţinând unei societăţi comerciale pe str. 2 Grăniceri din mun. Fălticeni, efectuând transport de persoane pe ruta Fălticeni – Leucuceşti, fără a deţine asigurare obligatorie RCA valabilă. A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.000 lei şi i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.
Un bărbat de 35 ani a condus microbuzul aparţinând unei societăţi comerciale pe DN 2E, efectuând transport de persoane pe ruta Baia – Fălticeni, iar la controlul efectuat s-a constatat că transporta mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. A fost sancţionat contravenţional cu amendă de 840 lei, conform OUG 195/2002R. De asemenea, s-a aplicat sancţiune cu amenda în valoare de 12.000 lei conf. HG 69/2012 şi i-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare pentru desfăşurarea activităţii de transport persoane cu un microbuz pentru care nu deţine copie conformă a licenţei de transport.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*