Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Peste 900 de suceveni expuși radiațiilor

dsp suceavaLaboratorul pentru igiena radiaţiilor ionizante de pe lângă Direcţia de Sănătate Publică Suceava a făcut, în cursul anului trecut, 233 de controale igienico-sanitare şi de radioprotecţie, se arată într-o informare a instituţiei, în care se precizează că eliberate au fost inclusiv 147 buletine de verificare a aparatelor radiologice.

În acelaşi timp, supuse analizei din punct de vedere al conţinutului radioactiv al alimentelor, apei potabile şi al apelor minerale au fost 212 de probe, precum şi de 343 de probe de aer, iar conform sursei citate toate s-au dovedit a fi corespunzătoare”.

like-facebookPotrivit informării DSP, în evidenţa Laboratorului pentru igiena radiaţiilor ionizante, în judeţul Suceava se află 976 de persoane expuse profesional la radiaţii ionizante, 338 dintre acestea aparţinând categoriei personalului medical, iar 638 fiind dintre cei care activează în domeniul industrial.

De menţionat este, de asemenea, că în evidenţa Laboratorului sucevean figurează 94 de obiective nucleare. Astfel, obiectivul nuclear major supravegheat şi monitorizat de Laboratorul de pe lângă Direcţia de Sănătate Publică este Exploatarea minieră Crucea din judeţul Suceava, în cadrul acesteia sub supraveghere dozimetrică fiind 613 de persoane.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*