Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Angajatul unei bănci și șase afaceriști trimiși în judecată. Vezi pentru ce!

angajat banca baniAngajatul unei bănci comerciale din Rădăuți, dar și mai mulți afaceriști au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Viorel Hura, Liviu Olărean și Daniel Iliuț, administratori ai unor firme, au fost trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, iar  Daniel Coroamă, Ioan Carcea și Corneliu Gavril Iliuț, tot administratori de firme, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

like-facebookDe asemenea, angajatul unei bănci din Rădăuți, Doruț Ionel Hurjui, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au arătat că Hurjui Doruţ Ionel, în calitate de angajat la unei bănci comerciale Sucursala Rădăuţi, în mod repetat, în perioada, decembrie 2008 – februarie 2009, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiilor de serviciu prin întocmirea unor acte în fals, în sensul că a consemnat în contractele de credit verificări fictive, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea unor credite în mod injust de către Hura Viorel, Olărean Liviu şi Iliuţ Daniel, care nu au fost restituite, producând unităţii bancare un prejudiciu în valoare de 1.604.670 lei, nerecuperat.

Astfel, inculpatul Hurjui Doruţ Ionel, în calitate de consilier client retail în cadrul Sucursalei Rădăuţi a unei bănci comerciale a înaintat spre aprobare următoarele trei credite:
– la data de 19.12.2008 un credit de investiţii în valoare de 400.000 lei societăţii S.C. D. SRL;
– la data de 12.02.2009 un credit de investiţii în valoare de 586.670 lei societăţii S.C. V.S. SRL;
– la data de 16.02.2009 un credit de investiţii în valoare de 618.000 lei societăţii S.C. O.C. SRL, fără a propune şi, ulterior, fără a constitui garanţii de risc scăzut, în condiţiile în care normele bancare prevedeau obligaţia de a constitui garanţii în proporţie de 130%.

Hura Viorel, în calitate de administrator al SC V.S. SRL, la data de 06.02.2009, a obţinut de la aceeaşi banca comercială – Sucursala Rădăuţi, un credit în valoare de 586.670 lei, în baza unor acte false, emise de către SC V. SRL, credit care nu a mai fost restituit, prejudiciind banca cu suma respectivă.

Olărean Liviu, în calitate de administrator al SC O. C. SRL, în data de 16.02.2009, a obţinut de la aceeaşi banca comercială – Sucursala Rădăuţi, un credit în valoare de 618.000 lei, în baza unor acte false, emise de către SC V. SRL şi SC A. SRL, credit care nu a mai fost restituit, prejudiciind banca cu suma respectivă

Iliuţ Daniel, în calitate de administrator al SC D. SRL, în data de 18.12.2008 a obţinut de la aceeaşi banca comercială – Sucursala Rădăuţi, un credit în valoare de 400.000 lei, în baza unor acte false, emise de către SC E.C. SRL şi SC A. SRL, credit care nu a mai fost restituit, prejudiciind banca cu suma respectivă.

Iliuţ Corneliu Gavril, în calitate de administrator al SC E.C. SRL în perioada octombrie – noiembrie 2008, a emis în fals, trei facturi fiscale, pe care le-a înmânat inculpatului Iliuţ Daniel, cu scopul de a le folosi pentru inducerea în eroare a funcţionarilor băncii comerciale mai sus amintite şi obţinerii, în mod injust, a unor credite pe care în alte condiţii nu le-ar fi obţinut şi pe care ulterior le-a obţinut şi nu a restituit banii, prejudiciind banca cu suma de 400.000 lei

Coroamă Daniel, în calitate de administrator al SC A. SRL a emis în fals, în mod repetat, mai multe facturi fiscale, pe care le-a înmânat inculpaţilor Hura Viorel şi Olărean Liviu, cu scopul de a le folosi pentru inducerea în eroare a funcţionarilor bancii şi obţinerii, în mod injust, a unor credite pe care în alte condiţii nu le-ar fi obţinut şi pe care ulterior le-au obţinut şi nu le-au restituit prejudiciind banca cu sumele respective (Hura Viorel cu suma de 586.670 lei şi Olărean Liviu cu suma de 618.000 lei).

Carcea Ioan, în calitate de în calitate de administrator al SC V. SRL a emis în fals, în mod repetat, mai multe facturi fiscale, pe care le-a înmânat inculpaţilor Olărean Liviu şi Iliuţ Daniel, cu scopul de a le folosi pentru inducerea în eroare a funcţionarilor băncii şi obţinerii, în mod injust, a unor credite pe care în alte condiţii nu le-ar fi obţinut şi pe care ulterior le-au obţinut şi nu le-au restituit prejudiciind banca cu sumele respective (Iliuţ Daniel cu suma de 400.000 lei şi Olărean Liviu cu suma de 618.000 lei), credite care nu a mai fost restituite.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*