Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Fostul șef al Poliției Suceava trimis la închisoare

todirutFostul şef al Poliţiei Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a fost condamnat, marți, de magistrații Curții de Apel Iași la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare.  Aceeași pedeapsă a primit-o și nașul său, fost șef al Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, comisarul șef Alexa Teodorovici.

În schimb, omul de afaceri Constantin Bujorean, administratorul firmei SC Servicii Comerciale SRL Suceava, a primit o pedeapsă mai mare, respectiv patru ani şi șase luni de închisoare. Două luni, respectiv trei luni de închisoare au primit și experții ANEVAR, Gheorghe Licurici și Mihai-Sorin Muntean. Cu toții au fost condamnați în dosarul care vizează achiziţionarea sediului în care funcţionează în prezent Poliţia Municipiului Suceava, clădire situată pe strada Universităţii.

like-facebookSentința nu este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada iulie – octombrie 2006, în timpul procedurii de achiziţie a unui imobil în care urma a fi stabilit sediul Poliţiei municipiului Suceava, Todiruţ a semnat un contract prin care a dispus, din bani publici, plata unei sume cu 5.865.152 lei mai mari decât valoarea de piaţă a imobilului. Imobilul a fost achiziţionat de la SC Servicii Comerciale SRL Suceava, reprezentată Constantin Bujorean.

Suma de 5.865.152 lei, ce a fost achitată nejustificat din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, constituie prejudiciu provocat în dauna acestuia şi, în acelaşi timp, un folos necuvenit pentru SC Servicii Comerciale SRL reprezentată de Bujorean Constantin. În calitate de şef al Serviciului Logistic din cadrul IPJ Suceava, inculpatul Teodorovici Alexa-Dumitru a creat premisele încheierii contractului fără parcurgerea etapelor legale, în sensul că a dispus întocmirea unor acte, dintre care unele retroactiv, menite să confere o notă de legalitate procedurii de achiziţie a imobilului”, au precizat procurorii DNA.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. doresc sa mentionez urm.:era normal si logic sa-i fi refuzat banii alocati inaintea aprobarii dispunerii banilor.asa ar fi corect .nicidecum sa-l aresteze pt. ceva ce poate nu a facut ci a fost,probabil un fals in acte faptuit de cineva dintr-o functie mai mare..O posibila varianta a anchetei.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*