Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Elevul Colegiului Militar din Câmpulung, care s-a sinucis, a vrut de două ori să se transfere. „La biserică mergea mereu”

Andrei ButuElevul de 17 ani de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, Andrei Butu, care s-a spânzurat în incinta unității era un băiat credincios, cu frică de Dumnezeu și nu a spus nimănui ce probleme are. Un prieten de-al său ne-a declarat, însă, că acesta a vrut de două ori să se transfere de la unitatea respectivă.

Din ce motiv a făcut-o nu ne putem da seama. Era un băiat foarte, foarte bun la suflet, era foarte respectuos. Numai dacă cei din liceu se comportau urât cu el, doar atât. Din câte am aflat de la părinții lui el nu a mai vrut să meargă la școală. A vrut de 2 ori să se transfere de la liceul ăsta din Câmpulung”, ne-a spus Ciprian Dobrin, un prieten de-al său din Bacău.

like-facebookEl ne-a spus că Andrei voia să devină ofițer și plănuia să aibă o casă a sa.

Mai mult, se mândrea tot satul cu el când îl vedea îmbrăcat în ținută militară”, a mai spus tânărul.

Andrei Buta va fi înmormântat în localitatea sa natală, satul Prajoaia, comuna Livezi, județul Bacău.

Se pare că tânărul ar fi pierdut o sumă de bani la „păcănele”. El le-a lăsat părinților un mesaj de adio în care își cerea iertare pentru gestul său.

„Nu l-am văzut niciodată la jocuri de noroc. Le-a zis părinților că nu mai rezistă aici la școală și părinții i-au zis să stea acolo că au plătit școala. I-au zis că mai are un an de zile”, a spus Ciprian, care a adăugat că băiatul i-ar fi amenințat că se va sinucide.

Tragedie! Elev al Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc, găsit mort


Loading...

loading...

12 Comentarii

  1. Roxana says:

    Stimati profesori, dormiti linistiti noaptea stiind ca in mod constient ati omorat un suflet. Nu incercati sa va pacaliti nici o secunda ca nu s-a intamplat din cauza dumneavoastra si nu va cautati scuze si justificari.
    Lispa de reactie, pozitiva, in momentul in care ati identificat un elev ce prezenta toate simptomele unei depresii,(si daca va ascunde-ti sub umbrela ignorantei , prezentati-va demisia) si a dus la acest tragic moment, are reprecurisuni asupra sanatatii mentale si a celorlati elevi.
    Ati creat un climat defavorabil prin actiuni de violenta psihica, l-ati adus pe elev in punctul in care se s-a simtit lipsit de speranta. Desi cunoasteti cu siguranta ca adolescentul doreste sa fie înteles, are nevoie de dragoste, de securitate afectiva , profesorul trebuie sa aiba o privire pozitiva asupra elevilor respectivi, sa-i încurajeze, sa le stimuleze eforturile atât pe plan comportamental, cât si pe cel al activitatii de învatare,dar ati ales de a va pune propriile nevoi personale si folositi mediul educational ca o supapa de a va descarca propriile nesigurnate si frici de pierdere a controlului in detrimetriul elevilor. Ati adoptat o atitudine de ignorare dispretuitoare a elevilor, corelata cu tendinta de evaluare a lor în termeni constant negativi si depreciativi. Un dascăl la care elevii au doar obligații (și nu și drepturi) care folosește duritatea ca unic mod de a convinge elevii este nociv pentru sănătatea emoțională a copiilor noștri.

    Răspunde
    • suparat... says:

      Trebuie adaugat la ceea ce ati spus si actiunile colegilor , de etichetare , jignire batjocura, barfa, hartuire (asa-zis mobbing) care exisa in toate scolile. de f multe ori adultii nu identifica la timp aceste actiuni , mai ales fata de copiii care sunt sunt in inernate , departe de familie.
      Imi pare nespus de rau pt acest copil pt ca este inca un copil , cu ambitie si vise frumoase care din pacate nu se vvor indeplinii si deasemeni pt famile..
      oameni buni am si eu un copil la un liceu bun la camin in iasi ,
      il chem saptamanal acasa !! il ascult, rade el rad si eu ,plange el plang si eu… copiii-i spun tocilar si ca nu are “viata sociala” , e olimpic , e ambitios dar e f.f. vulnerabil si sunt constient de acest lucru.
      care aveti copii in internate si-i stiti mai sensibili si cu bunsimt (pt ca de asta se agata cei cu tupeu si obraz gros) vorbiti cu ei tot timpul , mergeti la scoala , in clasa respectiva , in camin , cu frumosul , cu binele , cu bunaziua sa se vada ca are mama si tata copilul respectiv.
      la varsta asta nu e depresie , depresia e un proces lent ,
      aici e vb de deznadejde , pe deoparte presiunea de acasa pe de alta cea de la scoala si nicio solutie pt el – aici a fost problema :LIPSA UNEI SOLUTII , sentimentul de abandon , de neputinta , poate iubea o fata sau cine stie
      Dumnezeu sa-l ierte!!

      Răspunde
  2. Oare mai suntem oameni? says:

    NEPĂSARE!
    IGNORANȚĂ!
    LIPSĂ DE MORALITATE, ONOARE …!

    Probabil sunteți măndri, voi cei care ar fi trebuit să ieșiți, doar pentru o clipă, din starea permanentă de confort.
    Ați fi putut salva un suflet de copil…

    RUȘINE VOUĂ!

    Răspunde
  3. trista si revoltata says:

    Unde erau cadrele didactice civile sau militare? Unde era psihologul unitatii? Nimeni nu a observat ca acest copil are o problema? E clar ca avea de mult o problema de a aj ns intr-o asemenea situatie. Puneti copiii pe ultimul loc,pe voi va intereseaza doar rezultatele lor scolare,sa iesiti bine in fata asa zisilor sefi. Nu am vazut pe pagina liceului nici un mesaj nimic,e clar cat conteaza oamenii pentru voi. Intekeg ,e un liceu militar si sunt anumite reguli,dar sunt niste copii si trebuie si ei ascultati si intelesi,chiar daca vor urma o cariera miltara,inainte de toate sunt oameni,au frici,au sentimente,poate au dezamagiri in dragoste,multi de poate…Sper sa raspundeti pt viata acestui copil de care nu v-a pasat. Avea si el o inima,dar din pacate voi i-ati impietrit-o. Stati comozi in birourile voastre,umblati numai cu amenintari,stiti numai sa cereti,dar nu oferiti nimic. Voi intelegeti ca sunt doar niste copii si au nevoie de dragoste,de sfaturi,au nevoie sa fie ascultatu. Daca nu sunteti in stare sa oferiti asta,plecati spre altw meserii si nu ne MAi OMORATI COPIII.

    Răspunde
    • suparat... says:

      “avea si el o inima ” …se vede ca sunteti parinte si intelegeti lucrurile mult mai bine decat psihologi si pedagogi si alti simplii functionari
      ce s-a intamplat este cumplit : parintii nu au inteles presiunile si au facut si ei ce i-a dus capul .. “du-te la scoala ca -i platita “-nu-i judec , fereasca Dumnezeu .. dar asa si-au inteles ei menirea . , colectivul l-a pressat ca era baiat de la tzara .. iar el n-a mai putut .nu are saracul niciun pacat:
      dintr-o slujba, daca nu mai poti , itzi dai demisia de la scoala militara n-ai cum si uite , recurgi la un gest cumplit. mi-e mila de tineretea lui .. mi-e greu sa ma uit la poza , am un copil de aceeais varsta…..

      Răspunde
  4. suparat says:

    Demisia dirigintelui si a superiorului de an ca sa nu mai zic a psihologului din liceu.

    Răspunde
  5. Lipsa calitatii umane says:

    In biletul de ADIO se regasesc numele cadrelor didactice. Respectiv distinsa “sarpe in costum”, doamna profesor Duminica de matematica. Cu o atittudine batjocoritoare, vesnic nemultumita de rezultatele sau comportamentul elevilor. Lipsa sa de speranta izvoraste din nedreptatile la care a fost supus de catre cadrele didactice. De diferentele de tratament dintre elevii fara pile comparativ cu progeniturile cadrelor militare. Odrasle ce au drumul spre viitor pavat de bune intentii, si nu cunosc pe propria piele nici un fel de sanctiuni.

    Acesti profesori care pe langa faptul ca nu sunt orientati spre evolutia elevilor ci doar asupra evolutiei personale, profesori care in mediul educational isi revarsa propriile frustrari si agresivitati, sunt obligati sa isi prezinte DEMISIA. Toti profesoriii ar trebui sa fie evaluati psihologic in mod constant.

    Profesori ce se ascund sub anonimat in comentarii prin presa si isi aduc proprii omagii mai ceva ca divinitatilor.”copile cadrele didactice din liceul militar sunt poate cei mai valorosi oameni pe care tu o sa ii intanlesti in viata asta”

    Acesti profesori au pierdut cu desavarsire simtul realitatii. Si-au creat in jurul lor o aura . iar noi muritorii trebuie sa-i slavim. Sunt pana la urma divinitati cu “studii superioare”( tot in civil promovate, ca si noi restul).

    Răspunde
    • .. says:

      “Toti profesorii ar trebui sa fie evaluati psihologic in mod constant.”

      Mi se pare f buna observatia . Cunosc director de scoala care sugereaza unor elevi_ marioneta citirea in public a unor soi de ” ode” scrise chiar de ei .. (profii respectivi) – ca si cum draga_doamne un copil normal ar putea debita idei de genul :
      ” Dacă ar depinde de noi, v-am aduce .. longevitatea zeilor, am coborî fericirea şi binele suprem precum Prometeu a coborât focul” ..”grăunţii sădiţi în mintea şi în sufletul nostru vor putea aduce laudă iscusinţei maeştrilor noştri ..” _ grauntii aia tre sa te faca faca pe tine ,elevul , functional pe piata muncii si normal la cap nu sa-ti iei campii..

      Stimati dascali, pastrati-va simtul ridicolului si al ratiunii treaz.. si nu uitati ca orice institutie de educatie are ca scop principal INTERESUL BENEFICIARULUI PRIMAR adica ELEVUL !!!! – nu proslavirea voastra intru nemurire..
      pacat de copilul acesta , mare pacat .. pacat si de parinti ca nu l-au crezut si ascultat uneori mandria si ambitia pot fi distructive , imi pare enorm de rau pt ei toti..
      Dumnezeu sa-l ierte , e doar un copil cu sufletul chinuit ..

      Răspunde
  6. eu says:

    Sincere condoleante familiei indurerate!
    Tin sa va spun ca am absolvit acelasi liceu in anul 2002 iar conditiile si regimul din LM s-au indulcit de la an la an si ma refer aici la acele “caprarii”specifice sistemului militar.
    Este adevarat ca un liceu militar nu se compara cu un liceu civil in sensul ca esti pe cont propriu la toate capitolele iar pentru cei mamosi obisnuiti cu mama mereu aproape este destul de deficil in primul an in mod special .
    In mod normal problemele acestui copil trebuiau sa fie observate de colegi,gradati,diriginte,comandant de companie si raportate la fel cum aceleasi probleme ar fi trebuit sa fie observate si de parinti ,frati surori sau alte rude.Nu se poate arunca vina doar asupra personalului din LM.

    Răspunde
  7. nu conteaza says:

    Oameni buni!!..

    Nu mai credeti toate afirmatiile neplazibile. E usor ca inventam povesti pentru a primi catIva banuti de la televiziuni / ziare!!!.

    Ca sa ajungi elev intr-un LM trebuie doar sa ai note bune – nu sa platesti cum afirma acest “CIPRIAN”.

    stau si ma intreb?..daca Andrei iti era prieten atat de bun, de ce nu ai facut ceva cand ai auzit asemenea vorbe spuse de el? Cum ai putut ramane indiferent la suferinta unui copil?..

    Nu sunt parinte!!!..da cred ca orice parinte ar face ceva daca ar auzi asa vorbe din gura copilului!!

    Mi-ar fi si rusine sa ies sa dau declaratii false, care nu fac decat mai mult rau familiei si celor ce l-au cunoscut pe Andrei!!!

    RUSINE SA-TI FIE ” DOMNULE” CIPRIAN !!!

    Răspunde
  8. Dora says:

    “Le-a zis părinților că nu mai rezistă aici la școală și părinții i-au zis să stea acolo că au plătit școala” – nu este adevarat ca se plateste scoala, liceul militar, atat timp cat esti elev acolo, se plateste doar daca te retragi fara motive. Stiu pt ca am si eu o persoana in cadrul unui liceu militar. Putea sa nu mai reziste datorita regimului de invatat, datorita lipsei unei mancari adecvate sau a lipsei prietenilor. Dar nu pt ca scoala e platita. Liceul militar e gratuit.

    Răspunde
  9. suparat says:

    ÎNCĂ NICIO REACȚIE DIN PARTEA COLEGIULUI:( 🙁 DOAR POSTARI PE FACEBOOK DESPRE ‘ MARILE ‘ REALIZARI!! CONDOLEANTE FAMILIEI SI RUSINE ANGAJAȚILOR…..PROFESORI, CADRE SI PCC…ASTA ESTE ROMANIA!!!! TRĂIASCĂ ARMATA:))

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*