Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO! Sute de persoane au plantat puieți la Valea Putnei

impadurire (21)Peste 350 de voluntari au participat sâmbătă la o acțiune de reîmpădurire a unei suprafețe de 3 ha de teren forestier din Valea Putnei, aparținând Ocolului Silvic Pojorâta. Acțiunea, demnă de toată lauda, i-a luat prin surprindere și pe silvicultori care nu se așteptau la un așa număr mare de voluntari. 12.000 de puieți de molid și brad din care 4.000 doar de molid au fost pregătiți special pentru voluntarii prezenți încă de la orele 9.00 pentru a ajuta la reîmpădurirea terenului forestier.

Primarul comunei, Bogdan Codreanu, nu și-a făcut simțită prezența, în schimb au ajuns câțiva săteni. Evenimentul a fost un bun prilej și pentru părinți care au venit cu copiii să-i învețe să fie responsabili. Împărțiți în echipe, sub coordonarea silvicultorilor, voluntarii au săpat gropi, le-au plantat cu puieți și au tasat locul.

like-facebookÎn total, în această primăvară, doar pe raza Ocolului Silvic Pojorâta vor fi reîmpădurite 100 de ha din care 53 au fost plantate deja.

Șeful Ocolului Silvic Pojorâta, Florin Irimescu, a spus că reîmpăduririle trebuie continuate.

Din cele 100 de ha câte avem în plan pentru reîmpădurire în cadrul acțiunii Luna pădurii, 53 au fost deja plantate. Puieții sunt de pe raza Ocolului Silvic, fiind din pepinierea proprie. Peste câțiva ani, acești puieți se vor transforma într-o pădure frumoasă. Au venit voluntari de toate vârstele, chiar și cei de clasa a IV a, dar și persoane care au împlinit vârsta de 70 de ani. Cu toții au plantat cu spor. Felicitări tuturor!”,  a spus șeful Ocolului Silvic.

Câteva eleve ale Colegiului „Dragoș Vodă” din municipiul Câmpulung Moldovenesc, voluntari la Filiala Agenției Grupului Local de Tineret (AGLT), ne-au spus că nu sunt la prima acțiune de acest fel și că o astfel de ieșire este ca și o recreere.

„Facem acțiuni de voluntariat și ne place să ne implicăm, să ajutăm acolo unde este nevoie și ne pricepem iar dacă nu știm în totalitate atunci învățăm. Cred că trebuie mulți mai mulți tineri implicați în astfel de acțiuni”, ne-a spus Eliza Zai, reprezentanta GTL.

maxim aristideÎntre organizațiile neguvernamentale care au venit cu voluntari s-au aflat Asociația „Hai la înverzit” din Suceava și Asociația Ghizilor din Bucovina din Rădășeni-Fălticeni. De altfel, apelul voluntarilor a fost „Hai la înverzit!” și a reunit tineri nu numai din județul Suceava ci și din Cluj, Maramureș și Moinești. O parte din tineri au aflat de la cunoștințe, alții de pe facebook iar alții au venit cu clasa însoțiți de cadre didactice.

„Aici a fost pădure bătrână cum se și vede, a fost tăiată iar acum trebuie înlocuită”,  ne-a spus Maxim Aristide din Valea Putnei, comuna Pojorâta. Voluntarii au fost nu numai entuziasmați, ci și foarte harnici și și-au dat întâlnire la o noua astfel de acțiune.

La acțiune au participat și jandarmii montani.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*