Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Un șofer a rămas cu autocarul suspendat, pe Transrarău

autocarUn accident mai puțin obișnuit a avut loc, sâmbătă, pe Transrarău. Un autocar s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului DJ 175 A, într-o curbă. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost prezent la locul accidentului și susține că  „șoferul “profesionist” a taiat curba si a reusit un “dorelism” de zile mari”.

Autocarul era de Mureș și urca spre mănăstirea Rarău dinspre Chiril.

like-facebook„Cantonierii nostri, pentru care am cumparat anul trecut un Toyota Hilux dotat cu tot ce trebuie pentru munte, au ajuns la fata locului. Nu e nimeni ranit, asteptam sa vina si o masina de la Smurd care are si perne speciale de aer cu care sa echilibreze autocarul, dupa care fiecare la treaba lui. Soferul a primit si o amenda de circulatie si sper sa nu mai faca asa ceva in viata lui”, a precizat Nechifor.

În autocar se aflau 52 de turişti, majoritatea vârstnici, dar şi doi minori de 9 şi 11 ani, care erau în excursie prin Bucovina.

La sosirea echipajelor, autocarul era înclinat în şanţul de pe partea stângă a drumului în urcare, în instabilitate, cu roţile de la partea din faţă în aer şi în imposibilitatea de a se deplasa. În sprijinul pompierilor militari au intervenit o automacara aparţinând unei companii, un utilaj TAF (tractor auto forestier) aparţinând unei persoane fizice, lucrători ai Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă Crucea, coordonaţi de primarul Rusu Dorin, poliţişti şi localnici voluntari. În timp ce salvatorii lucrau, o parte din turişti au ales să viziteze împrejurimile, iar alţii au privit la desfăşurarea impresionantă a operaţiunilor de deblocare a mijlocului de transport. Pompierii militari au trecut la asigurarea zonei şi la stabilizarea autocarului, cu accesoriile din dotare. După aceste operaţiuni, autovehiculul a fost ancorat şi mai apoi ridicat, cu ajutorul utilajului TAF şi al automacaralei, şi repus pe carosabil”, susține purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Potrivit acestuia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost furate mai multe semne de circulație de pe Transrarău. Dupa ceva mai bine de trei ore, autocarul de pe Transrarau a fost scos din sant si a plecat mai departe.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. ROman says:

    Mult lăudata șosea de nu pot trece două caruțe una pe lâgă alta

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*