Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO! Demonstrații spectaculoase de Ziua Jandarmeriei. Au simulat prinderea unor traficanți de arme

ziua jandarmeriei - jandarmi 2016 (9)Demonstrații spectaculoase oferite de jandarmii suceveni cu prilejul Jandarmeriei Române. Ei au sărbătorit 166 de ani de la înființarea Jandarmeriei printr-o expoziție de tehnică auto și de armament precum și demonstrații de intervenție. Momentul spectaculos de dresaj a fost oferit de cei trei câini special antrenați, care au parcurs pista cu obstacole și au prins „hoți”. Patrupedele au fost antrenate la Școala de dresaj canin de la Sibiu și au ajuns la Jandarmeria Suceava pentru a-i ajuta pe jandarmi la acțiuni. Cel mai așteptat moment a fost cel care unul dintre câini a executat salturi prin cercul cu flăcări.

like-facebookNu au lipsit nici demonstrațiile de autoapărare. Simularea unui exercițiu de prindere a unor traficanți de arme prinși în flagrant și salvarea unui turist accidentat într-o prăpastie de către jandarmii montani au fost un alte două momente atractive din program care au atras atenția publicului. Acțiunile jandarmilor suceveni au fost răsplătite cu ropote de aplauze de toți cei prezenți.

Cei mai mulți spectatori au fost copii care nu au ezitat să pătrundă puțin în tainele jandarmieriei.Unii s-au urcat chiar la volanul mașinilor din dotarea acestei structuri să se fotografieze, iar alții au încercat să vadă cum este atunci când ții în mână o armă adevărată. Unii micuți s-au simțit atrași de jandarmerie și au spus că atunci când vor fi mari se vor face jandarmi.

„Echipamentul mi se pare greu și complex, dar nu aș vrea să mă fac jandarm”, ne-a spus Vlăduț.

Au fost și fetițe care ne-au destăinuit că încă se mai joacă cu păpușile, dar le-ar plăcea să fie jandarmerițe.

Mi-a plăcut pușca aia mare, era ca în filme și cred că atunci când voi fi mare aș vrea să trag cu ea”,  a spus o alta fetiță.

Copiii au venit însoțiți de părinți care la rândul lor au asistat la exercițiile demonstrative ale jandarmilor suceveni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*