A fost montată și pusă în funcțiune noua stație de clorinare de la alimentarea cu apă a orașului Broșteni. Investiția a costat 25000 lei, banii fiind alocați din bugetul localității. Potrivit primarului orașului, Nicolae Chiriac, în urma montării acestei stații de clorinare se va depune documentația pentru obținerea avizului DSP care va confirma că apa este potabilă.
Probele de funcționare vor dura cam 2 saptamâni, perioadă în care se vor face analize pentru a stabili corect dozajul clorului conform normativelor in vigoare.
Dar nu numai cantitatea de apă consumată este importantă pentru asigurarea sănătății populației, ci și calitatea apei. Consumul de apa necorespunzatoare chimic sau microbiologic poate produce îmbolnăviri importante consumatorilor: boli diareice acute, dizenterie, hepatita virala de tip A, boli parazitare, boli cardio vasculare, intoxicatii cu nitrati (la sugari), cu metale grele, pesticide, etc. Unele boli infecțioase pot să apară sub formă de epidemii hidrice, cei mai sensibili la îmbolnăviri sunt copiii, persoanele în vârsta și cei cu alte afecțiuni cronice.
Pentru a preveni apariția îmbolnăvirilor, apa destinată consumului uman trebuie să fie sigură, nepericuloasă pentru consumatori și să fie corespunzatoare atât la parametrii chimici cât și la cei microbiologici, conform Legii calității apei 458/ 2002, republicată.