Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Trei comune din județul Suceava nu au medic de familie

medicÎn judeţul Suceava îşi desfăşoară activitatea 290 medici de familie. Fiecare medic de familie are angajat unul sau doi asistenţi medicali, în funcţie de numărul de pacienţi înscrişi.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică Suceava, gradul de acoperire cu cabinete de medicină primară la nivelul judeţului este de 97%.

Trei comune sunt, însă, în prezent, fără medici de familie. Este vorba despre Crucea, unde asistenţa medicală a fost asigurată pe rând de către doi medici care au plecat deoarece nu au reuşit să aibă lista mimimă de pacienţi,  iar contractul cu CJAS Suceava a fost reziliat. La Crucea sunt 1833 de locuitori.

like-facebookLa Coşna, o comună nou înfiinţată unde populaţia, de 1453 locuitori, este sub nivelul optim de contractare cu CJAS Suceava (1800 asiguraţi) și nu este medic de familie

De asemenea, aceeași situație este și la Poeni Solca, o comună nou înfiinţată unde populaţia (1629 locuitori) este sub nivelul optim de contractare cu CJAS Suceava (1800 asiguraţi).

Asistenţa medicală primară pentru locuitorii celor trei comune este sigurată de către medicii de familie din comunele învecinate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*