Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Băișanu: Membri ai CAR vor face parte din listele ALDE la alegeri

baisanuCAR Suceava și Asociația  Crescătorilor de Animale „Plai bucovinean”  au trecut la ALDE Suceava.  Potrivit lui Băișanu, CAR, cu 19.000 de membri în municipiul Suceava, 35.000 de membri în județ, la care se adaugă alți 21.000 membri de la alte asociații similare precum și Asociația  Crescătorilor de Animale „Plai bucovinean” Suceava cu 7308 membri au semnat protocol de sprijin și colaborare cu organizația județeană a ALDE Suceava.
like-facebook
Ambele părți în cazul câștigării Consiliului Județean și Consiliilor locale au obligații și îndatoriri. Liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că potrivit protocolului de colaborare semnat cu  CAR  s-a stabilit ca reprezentanți ai CAR să facă parte din listele de consilieri locali, iar la nivelul Consiliului Local Suceava,CAR va fi reprezentat de Grigoraș Vasile.Documentul prevede ca odată ajuns primar Băișanu să găsească soluții pentru alocarea de spații destinate activităților culturale  și medicale ale membrilor CAR, înființarea unui club al doamnelor înființarea magazinelor de tip economat care au fost desființate din lipsă de spații, reducerea prețului biletelor pentru pensionari la teatru și alte spectacole organizate de primării și Consiliul Județean suceava. Potrivit lui Băișanu, angajații Serviciului de Asistență a Primăriei Suceava trebuie să se implice în problemele pe care le au pensionarii.
Mai mult, liderul ALDE a propus activitatea de voluntariat a elevilor și studenților care i-ar putea ajuta pe acei oameni care nu se mai pot deplasa.
Elevi de liceu sau de la școli postliceale dar și studenți pot merge acasă să-i ajute la făcut curățenie, cumpărături, să îi ajute la activități casnice”,  a spus Băișanu.În ce privește protocolul semnat cu Asociația Crescătorilor de Animale „Plai bucovinean”, Băișanu a spus că aceasta va avea reprezentanți în fiecare Consiliul Local și doi reprezentanți în Consiliul Județean, fiind vorba de Rotari Mihai și Blănari Ionuț Dionisie, primul dintre cei doi avan calitatea de secretar al acestei asociații.
„În opinia mea, crescătorii de animale din județul Suceava nu a avut posibilitatea de a participa activ la ședințele de Consilii Locale și ale Consiliului Județean unde se stabilesc și lucruri importante pentru ei. Marea majoritate a localităților au probleme cu pășunatul, cu lipsa terenurilor, există probleme reale în sprijinirea acestor oameni  și merită să fie reprezentanți”,  a spus Băișanu care a precizat că protocoale de colaborare vor mai fi semnate și alte asociații din județ.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*