Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Un fost şef al Poliţiei Suceava privește cu spaimă spre pușcărie. Soarta lui, decisă la Curtea de Apel Iași

todirutJudecătorii Curţii de Apel Iaşi au finalizat dosarul în care mai mulţi foşti şefi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. Magistraţii ieşeni stabiliseră pentru ieri pronunţarea în dosarul în care cap de afiş este Nicuşor Todiruţ, fost şef al Poliţiei Suceava, însă instanţa a decis că mai are nevoie de două săptămâni pentru a delibera în acest caz. Pe lângă Todiruţ, acuzat de abuz în serviciu, în acest dosar mai sunt judecaţi şi Dumitru Teodorovici, Constantin Bujorean, Sorin Muntean şi Gheorghe Licurici, scrie Ziarul de Iași.

like-facebookPotrivit DNA, în perioada iulie – octombrie 2006, în timpul procedurii de achiziţie a unui imobil în care urma a fi stabilit sediul Poliţiei municipiului Suceava, Todiruţ a semnat un contract prin care a dispus, din bani publici, plata unei sume cu 5.865.152 lei mai mari decât valoarea de piaţă a imobilului. Imobilul a fost achiziţionat de la SC Servicii Comerciale SRL Suceava, reprezentată Constantin Bujorean.

Suma de 5.865.152 lei, ce a fost achitată nejustificat din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, constituie prejudiciu provocat în dauna acestuia şi, în acelaşi timp, un folos necuvenit pentru SC Servicii Comerciale SRL reprezentată de Bujorean Constantin. În calitate de şef al Serviciului Logistic din cadrul IPJ Suceava, inculpatul Teodorovici Alexa-Dumitru a creat premisele încheierii contractului fără parcurgerea etapelor legale, în sensul că a dispus întocmirea unor acte, dintre care unele retroactiv, menite să confere o notă de legalitate procedurii de achiziţie a imobilului”, au precizat procurorii DNA. Pronunţarea în acest dosar a fost anunţată pentru 14 aprilie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*