Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Bogdan Codreanu susținut de Mișcarea Populară pentru funcția de președinte al CJ

pmp popovici si codreanuPartidul Mișcarea Populară Suceava prin vocea liderului organizației județene Corneliu Popovici a făcut public faptul îl va susține la funcția de președinte al Consiliului Județean pe primarul actual din Pojorâta, Bogdan Codreanu.

Deși acesta din urmă este și candidatul aceluiași partid la funcția de primar, atât Popovici cât și Codreanu văd cu ochi buni jocul la două capete pe listele electorale. Dincolo de prezentarea stufoasă a lui Bogdan Codreanu, liderul PMP Suceava a spus că este „tânăr, energic și respectat nu numai de primarii din zona de munte ci și de comunitățile locale din zona de munte”.
like-facebook
Prin acest lucru scoatem în evidență această nouă construcție pe care noi am început-o acum trei ani și căreia Bogdan Codreanu i s-a alăturat chiar înaintea mea, are o direcție clară privind reforma în administrația publică locală și județeană. Suntem formațiunea politică care încercăm să aducem în fața electoratului care vrem să adume persoane și candidați noi…Ideea de a face tot posibilul ca Bogdan Codreanu să fie viitorul președinte al Consiliului Județean”,  a spus Popovici.

Domnia sa a încercat să explice de ce Bogdan Codreanu este candidatul acestei formațiuni politice la funcția de președinte al CJ.

„Ideea nu îmi aparține ca un primar să fie și președinte de CJ undeva după 1-2 mandate de primar. Am experiență politică,vreo două mandate de consilier județean, un an secretar de stat și am avut contact cu majoritatea primarilor din județul Suceava”, a spus Popovici, care a mai amintit că pentru ca aleșii locali să se facă înțeleși la nivel de județ este ca unul din primari să candideze la funcția de președinte al CJ.

Deși alegerea șefului administrației județene se face prin votul majorității consilierilor, Popovici susține că „nu mizăm pe sprijinul niciunui partid politic, formațiunile politice care astăzi se dau mari și tari în județ nu au nicio șansă, mizăm pe electoratul sucevean și oamenii din administrație care ani de zile au fost tratați cu umilință dar și pe susținerea primarilor din cele 114 localități”.

„Este o provocare și pentru echipa din PMP Suceava și le mulțumesc că mi-au dat șansa și încredere să construim printr-un parteneriat politic și construtiv cu primarii și comunitățile locle altceva decât s-a întâmplat până acum .Nu va fi un parteneriat cu ranița în spate ci va fi un parteneriat de lucruri concrete și de nevoile care sunt necesare în comunitățile local…Este o luptă grea pe care mi-am asumat-o care trebuie dusă până la capăt și sunt convins că voi putea demonstra în echipă. Nu am niciun motiv să îmi fie frică de ceva. Nu a existat vreo negociere la venirea mea în partid pentru că eu fac parte din Mișcarea Populară încă de la înființarea fundației la nivel de țară și implict la Suceava. Nu a fst ceva de genul sunt primul pe lista de la CCJ dacă nu plec. Nu a existat niciun fel de discuție de genul ăsta. Provocarea a fost lansată din mijlocul echipei de aici i de la cei din teritoriu care i-am găsit și au venit după mine în această cnstrucție politică.Proiectul pleacă duă rețeta de la Pojorâta care am folisoit-o timp de 8 ani acolo și să o transpun în fiecare localitate din Suceava”,  a spus Codreanu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*