Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Tandem la Primăria Rădăuți: Constantin Boliacu se vrea primar, Petru Carcalete -viceprimar

alde baisanuLiderul organzației județene a ALDE Suceava, deputatul Alexandru Ștefan Băișanu, a anunțat, joi, candidații la Primăria Rădăuți, după cum SuceavaNews anunțase încă de miercuri după-amiază. Este vorba de directorul economic al Spitalului Județean Sf Ioan cel Nou din Suceava, Constantin Boliacu (PSD) și Petru Carcalete(PNL) fost șef al învățământului sucevean în mandatul PDL. Cei doi au anunțat că au demisionat din PSD respectiv, PNL și s-au înscris în ALDE. Băișanu a spus că atât Boliacu cât și Carcalete au experiență în administrație și au capacitatea de a face din Rădăuți un oraș fanion, emblemă a județului Suceava.

like-facebook„Echipa de la Rădăuți este cu reale șanse de a câștiga nu doar în interesul ALDE ci în interesul cetățenilor pentru că purtând discuții cu domniile lor, împărtășindu-ne din idei, proiectul domniilor lor este unul important pentru cetățenii municipiului”, a spus Băișanu.

Trebuie amintit că Boliacu a anunțat încă de ceva timp că va candida la Primăria Rădăuți însă PSD l-a anunțat și lansat oficial pe liderul social democraților rădăuțeni drept candidat la funcția de primar. PSD susținea că a fost chiar făcut un sondaj în care Boliacu ar fi avut un procent mic în rândul electoratului rădăuțean.

Constantin Boliacu a anunțat că și-a dat demisia din PSD și a trecut la ALDE.

„Sunt bucuros că am intrat în competiție alături de ALDE. Mi-am depus demisia din toate funcțiile de la PSD. Sunt sigur că vom câștiga Primăria Rădăuți și că vom avea majoritatea în Consiliul Local. Acesta îmi este obiectivul și țelul. Dumnezeu să ne ajute”,  a spus Boliacu.

El a precizat că nu își va da demisia din funcția de director economic al CJ pe motiv că a ocupat-o prin concurs. Boliacu a mai spus că se înțelege bine cu colegul său din spital, directorul medical Tiberius Brădățan(PSD)-candidat din partea PSD la Primăria Suceava și că dacă se impune își va da demisia și din funcția de consilier județean PSD. Boliacu a spus că a plecat din PSD pentru că sondajul care a fost făcut în Rădăuți din partea partidului din care a făcut parte nu a fost corect.
La rândul său, Petru Carcalete care, joi, își sărbătorește ziua de naștere, a spus că a fost coleg de partid cu Alexandru Băișanu mai mulți ani și „nu sunt chiar așa de nou alături de el”.

Vreau să vă spun că Rădăuți-ul a ajuns într-o stare jalnică în ultimii opt ani. De altfel, nu cred că trebuie să mai pomenesc acest lucru pentru că îl știți și dvr. O să încercăm să scoatem acest oraș din această situație. Analizând candidaturile la nivelul municipiului Rădăuți am considera că omul cu cea mai mare șansă este domnul Boliacu Costel. Prima oară am hotărât să-l sprijin îndeaproape pentru câștigarea Primăriei municipiului Rădăuți dar în același timp să facem și o echipă bună în Consiliul Local, astfel încât să putem să luăm hotărâri cât mai bune pentru acest municipiu”, a spus Carcalete.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*