Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Prefectul trimite o comisie în control la Centrul de îngrijire „Pâinea Vieții” din Broșteni

prefectura intalnirePrefectul județului Suceava, Constantin Harasim, trimite o comisie în control la Centrul de îngrijire „Pâinea Vieții” din Broșteni.

Decizia a fost luată, miercuriă, după o ședință care a avut loc la Instituția Prefectului  în cadrul căreia s-au stabilit detalii referitoare la efectuarea de verificări la acest cămin, care găzduiește aproximativ 70 de copii proveniți din familii sărace.

like-facebookLa şedinţă au participat reprezentanţii locali ai Inspectoratului de Poliție Județean, Agenția de Prestații Sociale, Protecția Copilului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul Școlar.

„În acest sens, prin ordin al prefectului se va constitui în data de 21 martie 2016 o comisie interinstituţională, având drept scop verificarea legalităţii funcţionării centrului. Din comisie vor face parte, pe lângă reprezentanţii instituţiilor prezente astăzi la şedinţă, şi reprezentanţi ai DSP şi DSVSA”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Directorul casei de copii „Pâinea Vieţii” din Broşteni, Adrian Pănican, este acuzat de vicepreşedintele Fundaţiei “Pâinea vieţii”, americanul Cecil Wayne Pagel, că le-ar aplica minorilor de la centrul din Broşteni un tratament inuman. Americanul a depus o plângere în aces sens la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Vicepreşedintele Fundaţiei „Bread of life”, Cecil Wayne Pagel, îl acuză pe directorul Casei de copii „Pâinea vieţii” din Broşteni, Adrian Pănican, că îi agresează pe cei 70 de copiii orfanii şi îi supune la tot felul de abuzuri.

Nu numai Adrian Pănican și-ar bate joc de orfani, ci și fiul acestuia iar ambii ar fi comis o serie de fapte penale, și în ceea ce priveşte administrarea acestei fundaţii. Adrian Pănican, potrivit americanului, îi bate pe copii, îi leagă de copaci, îi înfometează, iar cea mai gravă pedeapsă la care sunt supuşi micuţii ar fi aceea că le injectează apă în muşchi, ceea ce le provoacă dureri groaznice şi îi împiedică să meargă timp de mai bine de trei ore.

 

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*