Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

DGA Suceava rămâne fără șef. Comisarul Gheorghe Iovu se pensionează

dgaȘeful Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Suceava, comisarul de poliție Gheorghe Iovu, și-a depus cererea de pensionare. De la sfârșitul acestei săptămâni, mai exact din data de 19 martie 2016, această structură rămâne fără șef, conducerea urmând a fi asigurată de adjunctul acestuia, timp de trei luni. Postul urmează să fie scos la concurs însă cel mai probabil va fi ocupat de către un ofițer judiciar din subordinea DNA agreat de către conducerea Direcției Naționale Anticorupție, întrucât acest serviciu are relații de subordonare DNA.

like-facebookÎn 2013, postul de șef al DGA era vânat de inspectorul de poliție Florin Poenari de la Poliția Municipală Suceava care își depusese în acest sens și o cerere de transfer numai că solicitarea sa nu a primit avizul de la nivel central așa că șefia Direcției Generale Anticorupție Suceava a fost ocupată prin concurs de către comisarul de poliție, Gheorghe Iovu.

La conducerea acestui serviciu anticorupție, a fost instalat, la înfiinţarea acestuia în 2005, comisarul şef Nicolae Dominciuc. În 2008, după pensionarea celui dintâi, funcţia de conducere a fost preluată de subcomisarul, la acea vreme, Cristian Macsim. Doi ani mai târziu, Macsim a plecat la Iaşi, ca şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă. Funcţia devenind vacantă, conducerea interimară a fost asigurată o vreme de către comisarul şef Radu Colban.

În toamna anului 2011 se aştepta ca aceasta să fie preluată de către comisarul Constantin Gagiu, şef, la acea vreme la Poliţia Fălticeni. Ghinion însă pentru Gagiu care cu doar trei zile înainte de instalare, a fost depistat beat la volan. A fost suspendat din funcţia deţinută la Fălticeni şi trimis şef la o secţie de poliţie rurală, la Preuteşti.

În 2012, conducerea Serviciului Judeţean DGA Suceava a fost preluată de comisarul şef Gheorghe Iovu iar Florin Poenari care ocupa și se află la conducerea Poliției municipale, nu a mai reușit să ajungă la conducerea DGA Suceava.

Cel care va prelua însă conducerea Direcției Generale Anticorpuție Suceava trebuie să fie un ofițer care trebuie să facă față sistemului corupt și care cu greu va fi îndreptat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*