Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Impresionant! Au stins flăcările care au mistuit locuința unei familii, apoi s-au apucat de reconstruit casa

casa ridicata de pompieri siret (1)Pompierii Subunității din Siret spijiniți de conducerea Primăriei orașului ridică o casă, în cadrul unei acțiuni de voluntariat, pentru o familie a cărei locuință a fost distrusă de incendiu. Umanitatea acestor oameni ar putea fi o lecție pentru mulți. Deși nu au venituri uriașe, inițiativa acestor sireteni prinde pe zi ce trece contur.

like-facebook„Ce pot face mai multe mâini dibace și suflete mărinimoase. Iată că pompierii dovedesc că se pricep nu doar să salveze, ci și să construiască. Dovedesc că inițiativa civică nu a murit la Siret! La sfârșitul lunii ianuarie, pe 27, pompierii sireteni au fost solicitați pentru a salva din flăcări o locuință ce aparținea lui Gheletiuc Simion. Din păcate, din cauza materialelor din care era construită locuința, ceea ce s-a salvat nu mai permitea unei familii să locuiască. Mișcați de evenimentul prin care trece din nou un om pe care, dealtfel, necazurile nu l-au ocolit în viață și care a reprezentat orașul în cmpetiții de atletism și fotbal cu rezultate notabile, câțiva pompieri au avut inițiativa de a AJUTA cumva. La idee au răspuns pozitiv și alți colegi, s-a găsit înțelegere la conducerea Primăriei orașului Siret, în sensul că vor fi asigurate materialele de construcție necesare, așa că s-a purces la treabă”, susține sireteanul Daniel Honceriu.

Într-o primă fază a fost curățat terenul de ceea ce a mai rămas din incendiu, iar apoi a fost făcută fundația. Oamenii chiar au mărit puțin casa acestei familii lăsată fără acoperiș la început de nou an.

După prima etapă, cea de curățenie și eliberare a terenului, pe vechiul amplasament a început să prindă contur o nouă locuință, un pic chiar mai ”generoasă” decât înainte de incendiu. Sperăm ca inițiativa și eforturile pe care pompierii le fac din timpul lor liber să fie duse la bun sfârșit, iar familia în nevoie să aibă un nou cămin. Dacă există persoane, instituții, firme, care doresc să sprijine această inițiativă, pot contacta reprezentanții Primăriei orașului Siret sau pe dl. Tolocan Răzvan – din cadrul subunității de pompieri din Siret. (de exemplu, domnul Doru Locic a intermediat o donație de circa 3 mc cherestea)”, mai susține Honceriu.

Și primarul orașului este alături de pompierii care se implică în această acțiune de voluntariat.

„Un grup de pompieri s-a oferit voluntar sa refacă casa domnului Simion Gheletiuc distrusa intr-un incendiu. Le multumesc pentru implicare. Primaria Siret va oferi tot sprijinul necesar pentru ca aceasta initiativa sa aiba succes”, susține edilul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Gest impresionant! Zeci de suceveni au pus mână de la mână pentru a reconstrui casa unei bătrâne


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*