Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Băișanu propune cumpărarea de 19.000 de centrale de apartament de către Primăria Suceava

baisanuLiderul interimar al ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a readus în discuție o propunere a sa încă de pe vremea când era la conducerea organizației județene a PNL și anume cea a renunțării la sistemul centralizat de încălzire și la înlocuirea acestuia cu centralele termice de apartament.

Parlamentarul sucevean a spus că dotarea celor 19.000 de locuințe abonate la sistemul centralizat ar costa administrația locală aproximativ 1,4 milioane euro. În acest sens, Alexandru Băișanu a propus strângerea de semnături de la populație pentru introducerea pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotărâre pentru a fi aprobării deliberativului.

like-facebookBăișanu că ar trebui strânse circa 5.000 de semnături, fiind convins că numărul sucevenilor abonați la sistemul centralizat care își doresc o centrală termică de apartament este însă cu mult mai mare.

„Un referendum local prin care să se propune la renunțarea debranțărilor de la sistemul centralizat și trecerea fără niciun fel de plată la centrale de apartament. Trebuie să strângem minim 4.700 de semnături pentru referendum, invit pe cetățeni să dea semnături echipelor pe care le voi trimite pe teren.Și eu însumi mă voi implica. De azi înainte strângem semnături, sucevenii vor primi gratuit centrale de la Primărie. Nu vreau să intru în teme administrative, dar cetățenii nu vor avea cheltuieli. Nu este acest lucru singural în țară, la fel au făcut și alte Primării. Sucevenii să decidă printr-un referendum singuri dacă vor centrale de apartament sau nu. Referendumul să aibă loc o dată cu alegerile locale, pe 5 iunie, pentru a nu mai cheltui bani pentru organizarea secțiilor de vot”,  a spus Băișanu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*