Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Deficit de experți electorali în 53 de localități din Suceava

AEPAutoritatea Electorală Permanentă anunță că, până la data de 2 martie 2016, au fost înregistrate la nivel național 36.959 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali, din cadrul căruia vor fi desemnați prin tragere la sorți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora.

like-facebookExistă, însă, 1.501 localități în care nu este îndeplinit necesarul de experți electorali. Dintre acestea, 483 de localități figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcție.

Printre județele cu cele mai multe localități care înregistrează deficit de experți electorali se numără Bihor (80 de localități), Dâmbovița (62 de localități), Teleorman (59 de localități), Suceava (53 de localități), Bacău (52 de localități).

Reamintim că, pentru activitatea în cadrul birourilor electorale ale secțiilor de votare, președinții acestora și locțiitorii lor primesc o indemnizație stabilită în condițiile legii”, susțin reprezentanții Autorității Electorale Permanente.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*