Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Au demarat lucrările la noul sediu al Judecătoriei Rădăuți

curtea de apel suceava3Lucrările de construcție la noul sediu al Judecătoriei Rădăuți au demarat. Președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș, a declarat că studiul de fezabilitate al obiectivului a fost elaborat la finele anului 2010, iar în 2012 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici la Ministerul Justiției, obiectivul fiind inclus în Programul de Investiții publice al Ministerului Justiției.

like-facebookAndrieș a precizat că, din lipsa fondurilor, nu s-a reușit până în momentul de față construirea acestui sediu.

Practic, am început documentațiile odată și pentru Judecătoria de la Fălticeni, sediu care a fost finalizat în 2014. Din păcate,  la Rădăuți a stagnat, cu toate că raportat la toate instanțele, beneficiază de cel mai deficitar sediu. În acest an, au fost incluse fondurile necesare pentru realizarea acestui obiectiv din fondurile MJ, din lista de investiții, investiția are o valoare de 5.247,30 mii euro inclusiv TVA. În momentul de față suntem în faza de încheiere a proiectului tehnic și sperăm ca până la sfârșitul anului să reușim să încheiem și contractul pentru execuția lucrării. În bugetul pentru anul 2016 s-a alocat suma de 2.316 mii lei, astfel că se parcurg următoarele etape de proiectare, se obține autorizația de construcție, se derulează procedura de atribuire a contractului de execuție de lucrări și încep lucrările de construire a obiectivului”,  a spus Andrieș.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*