Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Control la o societate de prelucrare a lemnului din Broșteni. Ce nereguli s-au găsit

Stiva-lemneUn echipaj mixt format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control, de 1 martie, la o societate comercială din orașul Broşteni, privind modul de achiziţie, prelucrare și comercializare a materialului lemnos, completarea documentelor cu regim special şi utilizarea sistemului informatic.

like-facebookS-a constatat faptul că, administratorul societăţii, un bărbat de 47 de ani din orașul Broșteni, a achiziţionat în ziua de 29.02.2016, cantitatea de 47 m.c. lemn rotund răşinoase, cu aviz de însoţire primar, pe care l-a depozitat în curtea societăţii şi introdus pentru prelucrare, deși autorizaţia de exploatare era expirată din 31.12.2015, astfel, că, sistemul informatic nu i-a acordat cod unic de înregistrare a avizului de însoţire a materialului lemnos.

Potrivit polițiștilor, în cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea valorică a cantităţii de 47 m.c. lemn rotund răşinoase, în valoare de 7.041 lei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*