Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Consilier local găsit în incompatibilitate de ANI

ANI_integritate_siglaUn consilier local din Fălticeni a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese. Laurențiu Daniel Tomescu, în calitate de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a 27 Hotărâri ale Consiliului local cu privire la aprobarea bugetului unității administrativ-teritoriale, inclusiv a bugetului Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni. La acest colegiu acesta deține funcția de director adjunct.
like-facebook
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) și (2) din Legea nr. 215/2011 precum și dispozițiile art. 75 din Legea nr. 393/2004”, susțin inspectorii de integritate.

Art. 46 din Legea nr. 215/2001: „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local. (Hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziţiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată”;

art. 75, lit. a) şi f) din Legea nr. 393/2004, potrivit căruia „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusive; […]; o asociaţie sau o fundaţie din care fac parte”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*