Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

CJ Suceava dă aproape 8.000 lei pentru o tabără de vară în județul Suceava pentru elevii de etnie romă din Cernăuți

ilie nitaConsiliul Județean Suceava a aprobat proiectul „Tabără de vară în județul Suceava pentru elevii de etnie roma din regiunea Cernăuți” și a cheltuielilor ce revin Consiliului Județean Suceava în cadrul acestui proiect.

Proiectul urmează să fie promovat la finanțare în cadrul Programului de finanțare nr.3 Educație- „Nicoale Iorga” derulat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Valorea totală a proiectului este de 78.425 lei. Contribuția CJ la implementarea proiectului este de 7.843 lei.

like-facebookPotrivit vicepreședintelui CJ,Ilie Niță, implementarea proiectului va consolida legăturile bilaterale deja existente între județul Suceava și regiunea Cernăuți, legături care,de peste 17 ani, au la bază și o înțelegere de cooperare,încheiată în data de 21 august 1998.

„De la semnarea acestui ac oficial, între cele două unități administrativ-teritoriale s-au desfășurat multiple acțiuni în diferite domenii de activitate, cel cultural, fiind de departe, un domeniu foarte important pentru ambele părți. Dintre acțiunile întreprinse în comun cu partenerii ucraineni, amintim, înfrățiri între școli, schimburi de experiență între specialiști din diferite domenii de activitate din cele două regiuni, participarea, pe bază de reciprocitate, în tabere de odihnă, organizate pentru copii, organizarea, în comun, de festivaluri folclorice, concursuri de poezie, excursii de studiu….Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect să fim gazde pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuți,cu rezultate deosebite la învățătură, care să viziteze județul Suceava, să se familiarizeze cu tradițiile și obiceiurile locale”, a spus Niță.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. adrian says:

    nu inteleg ! este vorba de etnia rroma sau romana ? pana cand ne confuzati ?

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*