Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Două transporturi ilegale de lemn, oprite de polițiști

lemne-de-focPolițiștii suceveni au oprit, luni, două transporturi ilegale de lemn. Un echipaj din cadrul Postului de poliție Păltinoasa a oprit pentru control pe DN 2E autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, ce era însoţit de un bărbat de 46 de ani, ambii din comuna Berchişeşti.

like-facebookÎn urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, material lemnos aparţine bărbatului de 46 de ani, care nu posedă documente de provenienţă și care l-a sustras dintr-un depozit silvic de pe raza Cantonului Silvic Pârâul Negru, Districtul Păltinoasa. Autoturismul a fost condus la un canton al Ocolului Silvic Gura Humorului, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, specialiștii silvici stabilind o cantitate de 0,63 m.c. lemn de foc, specia fag, care a fost lăsată în custodie pădurarului.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluţionat procedural”, potrivit IPJ Suceava.

De asemenea, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a identificat în curtea unui bărbat de 43 de ani din comuna Putna, o autoutilitară încărcată cu material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

În cauză au fost sesizați lucrătorii silvici din cadrul Ocolului Silvic Putna, care, cu acordul proprietarului autoutilitarei, au procedat la inventarierea materialului, rezultând cantitatea de 7,61 m.c. material lemnos. Materialul lemnos în valoare de 960 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Putna, iar bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010”, se arată în comunicatul IPJ.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*