Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Constantin Galan a demisionat de la șefia ALDE. „Plec din cauza lui Băișanu”

galan (1)Schimbări majoare au avut loc la vârful conducerii ALDE Suceava.  Deputatul de Suceava, Alexandru Băişanu, este începând de luni noul preşedinte al ALDE Suceava. Președintele organizației județene a ALDE Suceava, deputatul Constantin Galan și-a înaintat tot luni demisia din funcția de președinte. El ne-a confirmat decizia luată în ce privește renunțarea la frâiele conducerii județene. Și Vasile Mocanu, candidat din partea ALDE la Primăria Suceava, a renunțat la a mai candida la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ.

like-facebookGalan a motivat plecarea de la conducerea organizației județele a ALDE prin aceea că nu poate face echipă cu Alexandru Băișanu. Potrivit deputatul Constantin Galan, colegul său din Camera Deputaților cu care a fost coleg de partid în PNL, nu este un om de echipă și nu va putea colabora cu acesta, date fiind situațiile întâmplate în Partidul Național Liberal când la conducerea organizației județene se afla Alexandru Băișanu.

„Plec de la conducere din cauza lui Băișanu. Eu i-am spus domnului Tăriceanu că nu vreau să mi se confunde imaginea mea cu cea a lui Băișanu. Băișanu nu este un om de echipă, a distrus PNL la Suceava. Din cauza lui au plecat din partid toții primarii la acea vreme, rămăsese doar unul singur. Și parlamentari, cu excepția lui, care eram la acea vreme în PNL, perioadă când el se afla la conducere ne-am dat demisia din partid. Am renunțat la funcții în partid. Și în PDL a distrus și a rămas singur. Lui îi place atât cât se fac cărțile acum și îmi dă oamenii deoparte. Nu se poate. El s-a lăudat domnului Tăriceanu că are capacitate, că vine cu oameni. Dacă va scoate rezultat o să spună ca datorită lui, dacă nu o să scoată o să spună că datorită mie.Atunci am zis,lasă-l în pace să moară pe pielea lui .Îmi pare rău că am construit în teritoriu organizații, oameni care mă întrebau dacă vine și Băișanu și le-am dat asigurări că nu va fi în construcția aceasta. Și a venit. Nu vreau să mi se confunde numele meu cu cel al lui Băișanu, pe unde a fost el a distrus totul. Nu este un om de echipă. Prefer să nu mă amestece cei care mă cunosc cu el. Și domnul Mocanu a renunțat la candidatură, am decis împreună. Vom vedea ce decizii vom lua”, a spus Galan.

Potrivit parlamentarului Constantin Galan, Tăriceanu i-a propus varianta să fie copreședinte ALDE la județ, iar Băișanu copreședinte la organizația municipală ALDE.

„I-am spus domnului Tăriceanu că nu pot să fiu cu el pentru că nu pot să fac activitate. Le-am spus că dacă fac asemenea mișcări, eu mă retrag și i-am dat demisia din funcție. Am spus că la Suceava nu pot să fac echipă cu el (n.rep-Băișanu). Nu mi-am dat demisia din partid, sunt vicepreședinte la nivel național.Vedem ce o să fie zilele următoare”, a mai spus Galan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*