Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO! Vezi câștigătorii concursului național de artă plastică „Ion Irimescu”!

picturi13Concursul național de artă plastică „Ion Irimescu”, ediția a IX a, a luat sfârșit. Organizată de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Școala de Arte „Ion Irimescu”, manifestarea s-a bucurat de participarea a 70 de participanți din 20 de județe. Evenimentul a devenit deja o tradiție, fiind dedicat comemorării maestrului fălticenean Ion Irimescu.

like-facebookVineri, la ora 17.00. organizatorii, după ce au intrat în posesia premianților triați de un juriu exigent, au anunțat câștigătorii.
Au participat directorul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, directorul Școlii Populare de Artă, Ion Băițan, artiști plastici, concurenți și invitați. Marele premiu a fost acordat Sorinei Stînă din Timișoara pentru lucrarea „Peisaj din Soezia!”.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni/grafică și pictură. Organizatorii și membrii juriului susțin că de la an la an numărula celor care participă la concurs crește iar calitatea lucrărilor crește în valoare.

Secțiunea-grafică

Premiul I a fost atribuit lui Ioana Gagiu din Suceava pentru lucrarea „Viitorul”, premiul II -Sabinei Armulescu din Târgoviște pentru lucrarea „Oraș în întuneric”, premiul III -Mariei Popa din Bacău pentru „Autoportret în mișcare”.

Secțiunea-pictură

Premiul I a fost acordat Alinei Iftimie din Iași pentru lucrarea „Visul Sophiliei”, premiul II -Cristina Romașcan Buiciuc din Botoșani pentru lucrarea „Biserica spirituală”, premiul III -Cecilia Leonte din Suceava pentru lucrarea „Binecuvântarea naturii”.

Juriul a mai atribuit mențiuni la secțiunea pictură lui Robert Voitchevici din Suceava, Romana Babici din Baia Mare și Adina Simona Cătinaț din Cluj Napoca.
Asociația Culturală „Costinel Leonte” din Suceava a acordat două premii speciale care au ajuns la Valeriu Gorgan din Botoșani pentru lucrarea „Metamorfoza I” și Alinei Gianica Iftimie din Iași pentru lucrarea „Pasărea Phoenix”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*