Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Peste 150 de elevi din școlile sucevene depistați cu păduchi și scabie

elevi cu paduchiCa urmare a triajului epidemiologic efectuat dupa vacanta intersemestriala din perioada 08-12 februarie 2016, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) au depistat mai mulți elevi cu diverse afecțiuni respiratorii, dar și scabie și păduchi.

Potrivit DSP, au fost controlate un număr de 333 unitati de invatamant (145 din mediul urban si 188 din mediul rural). Din cei 65.392 elevi prezenti, au fost identificati cu diverse afectiuni 665 de elevi. Peste 50% dintre elevi prezentau angina sau viroza respiratorie. De asemenea, au fost identificati 19 copii cu scabie si 135 cu pediculoza.

like-facebook„Dupa aplicarea tratamentului specific la recontrolul efectuat de personalul medical, au ramas in evidenta 3 copii cu scabie si 2 cu pediculoza. Aceste cazuri de boli parazitare au fost prezente  aproximativ in numar egal atat in scolile din mediul urban cat si in scolile din mediul rural. Reamintim ca DSP Suceava distribuie in mod gratuit substante antiparazitare prin reteaua de medicina scolara si prin asistentii comunitari”, susțin reprezentanții DSP Suceava.


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. ROman says:

    Este o mandrie a BUKOWINEI(Moldovenilor) cand citeste o tara intreaga cu cei plecati afara si nu numai.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*