Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Bătaie pe holurile Primăriei din Milișăuți între mai mulți ciobani și cei care le-au demolat patru stâni

primaria milisautiReprezentantul unei firme din Putna a fost bătut de ciobanii din Milișăuți, după ce le-a demolat patru stâni, fiind angajat de primarul orașului, Mircea Laurus. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru ca lucrurile să nu degenereze. Tot acest scandal a pornit după ce oierii din Milișăuți l-ar fi reclamat pe edil la DNA, pentru că ar fi primit ilegal subvenții de la APIA, potrivit Obiectiv de Suceava.

Ieri, în jurul orei 11.00, un scandal de proporții au avut loc pe raza orașului Milișăuți, după ce Primăria a luat decizia de a demola mai multe stâni de pe raza localității. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru ca lucrurile să nu degenereze. Ciobanii susțin că primarul Mircea Laurus a luat decizia de a-i evacua de pe pășuni deoarece ei au depus o plângere penală la DNA împotriva edilului orașului, care ar fi obținut ilegal subvenții agricole de la APIA.

like-facebookScandalul de pe imaș s-a mutat pe holurile Primăriei din Milișăuți, unde a izbucnit o bătaie între muncitorul de pe excavatorul care a demolat stânile și ciobanii nemulțumiți. Conform informațiilor furnizate de IPJ Suceava, după ce a demolat patru stâni, Marin Buraciuc, administratorul de la SC Construct BM SRL din Putna, a mers la Primărie cu decontul pentru a primi banii pe munca depusă. Acolo se afla ciobanul Vasile Tical care în momentul în care l-a văzut l-a lovit cu pumnul reproșându-i că a dărâmat saivanele de pe imaș. In cadrul aceluiași conflict, un alt oier, Mihai Vițega, a pus mâna pe un scaun și l-a aruncat pe treptele Primăriei. Pentru a aplana conflictul, a intervenit Vichente Popescu, însă înjurăturile și amenințările au continuat să fie împărțite între cele două părți. După ce spiritele s-au mai liniștit, Vasile Tical a sunat la 112 și a reclamat faptul că Marin Buraciuc ar fi aruncat cu un scaun în el. Polițiștii suceveni au întocmit mai multe dosare penale pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice pe baza plângerilor formulate de Vasile Tical, Marcel Danileț și Marin Buraciuc.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*