Joi 09 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Lucrări intense la Todirești pentru instalarea rezervoarelor care vor distribui apa populației

todiresti (1)Lucrările de construcție la Proiectul de alimentare cu apă  au fost reluate în comuna suceveană Todirești. Potrivit primarului comunei, Vasile Avram, în zona Captare-Costana sunt deja forate cele 6 puțuri la 100 m adâncime și se lucrează intens la rezervorul principal.

Pe dealul Osoi, lângă antena Orange se lucrează la montajul celor două rezervoare din inox cu o capacitate de 400 mc, care vor distribui apa potabilă către populația din toata comuna Todirești, începând cu vara acestui an.

todiresti (2)„Valoarea investiției este de 79 miliarde de lei vechi, iar localitățile care vor beneficia sunt Todirești, Soloneț, Costâna și Părhăuți, aproximativ 2200 de oameni”, a spus edilul comunei.

Potrivit primarului, prețul unui metru cub de apă va fi mult mai mic față de celelalte localități întrucât apa este forată și ajunge prin cădere liberă, fără a fi necesare costuri suplimentare la energia electrică.todiresti (3)

„Cu siguranță, metrul cub de apă va fi cu mult mai mic față de celelalte localități dat fiind faptul că apa vine prin cădere liberă și nu necesită costuri suplimentare la energie electrică pentru folosirea unor echipamente suplimentare”, a spus Vasile Avram.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*